«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Дуже швидкий та смачнючий пиріг з варенням, який ваші діти будуть обожнювати! Рецептом кума з села поділилася! Дуже вдячна їй, завжди мене виручає!

Цей пиріг нагадує мені дитинство, щозими ми відкривали по банці варення в день, і насолоджувалися смаком. Чомусь запам’яталося, що найсмачніший він з абрикосовим або сливовим варенням: але, в принципі, підійде будь-яке кисленьке варення або джем.

 

Пиріг з варенням виходить дуже соковитим, дивовижно м’яким і ароматним. Простий в приготуванні пиріг – це справжнє смакота.

Cкладові

один стакан кефіру;

один стакан варення + одна столова ложка варення для змазування;

два свіжих курячих яйця;

150-200 грам цукрового піску;

дві склянки борошна (об’ємом 250 мілілітрів);

одна столова ложка харчової соди;

ванілін – за бажанням;

жменю будь-яких горіхів.

Для посипання

одна чайна ложка кориці;

одна столова ложка цукрового піску;

жменю будь-яких горіхів.

Приготування

У миску вбuваємо курячі яйця, додаємо цукровий пісок і збuваємо до густоти міксером або віночком. Додаємо варення (найсмачніше, на мій смак, з абрикосовим або сливовим варенням) вливаємо кефір. Розмішуємо все вінчиком або міксером до однорідності.

В окремий посуд просіваємо пшеничне борошно, змішуємо його з содою за допомогою вінчика. Потім борошно частинами всипаємо в рідкі інгредієнти, кожен раз добре перемішуючи. В останню чергу всипаємо жменю будь-яких горіхів, заздалегідь обсмажених протягом 10 хвилин на сухій сковороді і подрібнених.

Форму для випічки застилаємо пергаментним папером (а можна просто змастити її маслом) і виливаємо все тісто. Відправляємо форму з пирогом в заздалегідь розігріту до дуже високої температури духовку і випікаємо 10-15 хвилин. Потім нагрівши до 180 градусів, продовжуємо випікати ще 20-40 хвилин: все залежить від висоти вашого пирога. Готовність перевіряємо, як зазвичай: дерев’яною шпажкою або зубочисткою.

Готовий пиріг відразу виймаємо з форми, перекладаємо на чистий рушник і даємо повністю охолонути.

Після цього верх пирога змащуємо рідким варенням і чимось посипаємо: це може бути цукрова пудра. Мені подобається така суміш для посипання: змішую цукровий пісок, корицю і жменю подрібнених волоських горіхів. Горіхи заздалегідь обсмажую протягом 10 хвилин на сухій сковороді, потім остуджують і подрібнюю качалкою.

Смачного!

Пише - ukrainians.today

Все буде Україна