«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Дуже сильна Дев’ятниця до Святого Отця Піо у безнадійних обставинах, здатна творити чудо

Божа Любов не знає кордонів. Її плоди іноді важко збагнути. Вона — безмірна. Божа Любов здатна творити чуда.

 

Чуда — через терпіння. Як це було зі знаним на увесь світ між християнами різних конфесій монахом-капуцином, стигматиком і містиком отцем Піо. Навіть після земної кончини падре Піо залишився могутнім заступником перед Богом для мільйонів віруючих людей: від простих християн до Римських Пап. Ще за життя духовного провідника тисяч вірних супроводжувала аура святості. У 2004 році Святійший отець Іван Павло II проголосив падре Піо святим. 

Дорогий Приятелю, Божа Людино, пропонована “Дев’ятниця до святого отця Піо у безнадійних обставинах” — цілюще джерело Господніх ласк від святця, Божого Цілителя. Уникнення гріховних пристрастей, глибока віра в Боже Провидіння, побожне відмовляння Дев’ятниці — середники, які здатні творити чудо: хворого оздоровити, сумного потішити, заблуканого навернути. Святий отче Піо, моли Бога за нас грішних.

Цей монах-затворник з Ордену Капуцинів прожив 81 рік земного життя (1887—1968). Падре Піо часто любив повторювати: „Я не хочу бути ніким, тільки братом, який молиться”. Переживаючи духовні і тілесні муки (стигми) , отець Піо не переставав благати Бога, аби звільнив усіх стражденних світу від недуги зла.

Після Святої Літургії побожний священик надовго залишався у храмі наодинці з Небесним Отцем, годинами молився на вервиці, медитував біля вівтаря, нерідко втрачаючи свідомість.

Напередодні Благовіщення монах-василіянин почав відмовляти Дев’ятницю до Матері Божої з проханням уберегти від смерті шваґра Йосифа Тичину в сибірських ГУЛАГах. І коли залишилось два дні Дев’ятниці, Антонієві приснився сон: він приїхав до Італії на аудієнцію до монаха-капуцина стигматика о. Піо. До нього була дуже велика черга, тому Антоній переживав, що не потрапить до святця. Однак черга розступилась і він опинився біля отця Піо.

За якусь мить отець Піо піднявся і пішов до виходу. Порівнюючись з монахом Антонієм, він поклав на його голову руку і погладив. Антоній засумував, що не зміг удосталь насититись зустріччю з цією побожною людиною. Та заспокоїла українського прочанина матір падре Піо: Отець Піо любить тебе і за тебе заступиться. Все, про що ти просив у Дев’ятниці, буде вислухане”.

Таким був сон. А незадовго о. Антоній одержав лист з далекого Сибіру, в якому шваґер Йосиф Тичина дякував йому за молитви, бо він одужав, може працювавти, ставити на ноги троє дітей… Як бачимо, відбулося чудесне зцілення в’язня ГУЛАГу за посередництвом о. Піо. Йосиф Тичина після цього став ревним християнином, молитовно почитаючи Матір Божу і святого отця Піо. Володимир Громик

ДЕВ’ЯТНИЦЯ ДО СВЯТОГО ОТЦЯ ПІО У БЕЗНАДІЙНИХ ОБСТАВИНАХ

Дорогий Приятелю, розпочинаючи Дев’ятницю до святого отця Піо, пам’ятай, що будь-яке духовне чи тілесне зцілення неможливе без глибокої віри в Боже Провидіння, щоденних християнських практик, дотримання посту, участи в Пресвятій Євхаристії та щоденного побожного проказування молитов, розважання над страстями й терпіннями Ісуса Христа, його ревних заступників у Небі — Пресвятої Богородиці , та святого отця Піо. Нехай будуть вислухані Твої молитви-благання.

ДЕНЬ ПЕРШИЙ. Святий отець Піо — апостол молитви

Молитва була основною зброєю духовної боротьби отця Піо зі злом. Він часто підкреслював, що молитва є хлібом і життям душі, диханням серця, плідною й тривалою зустріччю з Богом. З дитячих літ майбутній святий був оточений молитвою. Особливою прихильністю відзначався падре Піо до молитви на вервиці, з неабиякою ревністю поширював він цю набожність до Пресвятої Богородиці, кажучи, що вервиця — це чудесний дарунок Матері Божої людству. У щирих молитвах отець Піо здобув тисячі ласк Господніх, з допомогою молитви одержав видимі знаки фізичного уподібнення до Ісуса Христа. Муку Господню цей побожний монах переживав і вимолював у часі тривалих безсонних ночей. Папа Павло VI назвав отця Піо людиною молитви і страждання.

Молитва. Святий отче Піо, поклоняюся до Твоїх святих стіп і милосердно прошу: не покидай мене у моїй життєвій боротьбі, не дай впасти під тягарем турбот, що наче важкий хрест, гнуть мене до землі. У хвилі розпачу прибігаю до Тебе і прошу Твого заступництва перед Всевишнім. О святий отче Піо, апостоле молитви, вислухай мої благання і виєднай у Бога те, про що я Тебе зараз прошу (скажи Богові про своє прохання). Отче наш… Богородице Діво… Слава: і нині:

ДЕНЬ ДРУГИЙ. Падре Піо — опікун терплячих

Отець Піо відчував силу терпінь власною душею і тілом. Важко збагнути, як вдавалося цій людині витримати осуд, приниження, неспокій, замішання.

Молитва. О святий отче Піо, прибігаю до Тебе через Найсвятіше Серце Ісуса, хочу приносити Богові славу за ласки, Тобі даровані. Впавши на коліна, прошу Тебе покірно, через це Найсвятіше Серце Ісуса, споглянь на мене милосердно, не погорди моїм смиренним проханням (скажи Богові про своє прохання) , щоб моє довір’я не було захитано. Тобі Бог дарував ласки, що своїм могутнім заступництвом приходиш людям з допомогою у безнадійних обставинах. О прийди Ти мені з поміччю, щоб я міг (могла) милосердя Боже звеличити навіки віків. Амінь. Отче наш… Богородице Діво… Слава: і нині:

ДЕНЬ ТРЕТІЙ. Святий отець Піо — великий чудотворець

Ще за життя на землі падре Піо був наділений Господом ласкою творити чуда. Вони часто траплялися не лише у храмі біля сповідальниці, у якій годинами відпускав гріхи потребуючим прочанам, але й далеко, на відстані від Сан-Джованні Ротондо. Як це було у випадку з солдатом, якому о. Піо врятував життя.

Молитва. О святий отче Піо, великомученику і цілителю, чудотворче і милосердного Бога наслідуваче! Зглянься наді мною і почуй мене грішного(иці) (ім’я), що до Тебе молюся.

Випроси в Господа, перед яким Ти стоїш з ангелами на небесах, прощення гріхів моїх, зціли мої (моїх рідних) душевні й тілесні недуги і всіх, хто на Тебе уповає.

Прошу Тебе, святий отче Піо, занеси перед престол Всемогутнього Бога нашу щиру вдячність за Його щедрі благодаті, якими Він зволив нас обдарувати. Йому бо єдиному належить слава, честь і поклін на віки вічні. Амінь. Отче наш… Богородице Діво… Слава: і нині:

ДЕНЬ ЧЕТВЕРТИЙ. Святий отець Піо — могутній провідник правдивої любові

Падре Піо вважав своїм найбільшим скарбом непохитну любов до Небесного Отця. Виснажувався духовно і фізично, з любові до Бога, рятуючи його дітей від підступів зла. Не втомлювався зізнаватися: „Спалює мене любов до Бога і ближнього. Бог — завжди у моїх очах і в моєму серці.

„Якби я міг літати, то хотів би злетіти високо і кричати на весь голос: „Любіть Ісуса, Він достойний любови” , — писав отець Піо до свого духовного провідника.

Молитва. О святий отче Піо, могутній Провіднику досконалої любови, Ти виявляєш свою любов і милосердя до тих, котрі прибігають до Тебе у життєвих нещастях і турботах! До Тебе заношу свої прохання, щоб мене (моїх ближніх) милостиво порятував, навчив сприймати нашу вбогість без нарікань і заздрощів до багатих. Допоможи нам, о святий отче Піо, з любов’ю осягнути Небесні скарби. Амінь. Отче наш… Богородице Діво… Слава: і нині:

ДЕНЬ П’ЯТИЙ. Святий отець Піо — милосердний заступник убогих
Важко жити убогим. Як кажуть, ні кола, ні двора… Одна надія на Бога та Божих угодників.

І навіть після земної кончини отця Піо, Дім Полегшення не припинив свою діяльність, а збагатив її святістю та аурою милосердя великого святця. Пам’ятаймо про це і просімо заступництва в падре Піо.

Молитва. Святий отче Піо, відкриваю перед Тобою свою душу й серце. Ти бачиш, що мої сили ослабли і остання надія покидає мене, залишаючи на роздоріжжі відчаю. В цій годині смутку та душевного і тілесного болю, прибігаю до Тебе та прошу Твого заступництва перед Небесним Отцем. О святий отче Піо — опікуне вбогих, не покидай нас. Поспіши на порятунок, вислухай мої благання (скажи Богові про своє прохання) і виєднай у Господа те, про що я Тебе в цій Дев’ятниці прошу. Отче наш… Богородице Діво… Слава: і нині:

ДЕНЬ ШОСТИЙ

Святий отець Піо — пристановище грішників. Люди через свою слабку волю часто грішать. А за гріхи Господь карає всілякими душевними та тілесними недугами.

Молитва. О святий отче Піо — визволителю грішників від недуги зла. Не покидай мене серед важких випробувань у гріховному морі. Подай руку порятунку, змилосердися наді мною і випроси у Бога ласки навернення мене і моїх близьких (скажіть їх імена). У Тобі вся моя надія та опора. Молися за нас, грішних і рятуй нас, а ми повсюду голоситимемо Тобі шану як надійному опікуну тих, хто прагне звільнитися від гріховного життя. Отче наш… Богородице Діво… Слава: і нині:

ДЕНЬ СЬОМИЙ. Падре Піо — син послуху та вчитель досконалої святости

Молитва. Святий отче Піо, учителю покори та досконалої святості, навчи мене бути послушним(ою) і досконалим(ою) у всьому, відверни від мене образу Господню, просвіти мій затемнений гріхами розум. Змилосердься наді мною і заступися за мене перед Ісусом Христом, випроси для мене потіху й ласку (скажи Богові своє прохання) , про яку гаряче із цілого серця благаю. Отче наш… Богородице Діво… Слава: і нині:

ДЕНЬ ВОСЬМИЙ. Святий отець Піо — духовний пророк і ясновидець

Молитва. Святий отче Піо, завтра закінчую Дев’ятницю — благання у безнадійних обставинах, знаю, що не покинеш мене. Однак не можу уявити собі цього радісного дня, коли мої прохання й молитви будуть вислухані, коли нарешті зможу звільнитися від тягаря моїх бід та тривог. Божий Угоднику, через тривогу і біль, котрі пронизували Твою душу і тіло, випроси у Бога ласку мужнього несення хреста, який Провидіння Боже на мене накладає. Нехай прийму його з рук Божих, якщо не з радістю, як це Ти і святі чинили, то, принаймні, з тихим відданням себе волі Божій у дусі жертви за свої гріхи.
Амінь. Отче наш… Богородице Діво… Слава: і нині:

ДЕНЬ ДЕВ’ЯТИЙ. Падре Піо — рятівник душ, що терплять у чистилищі

Господь настільки полюбив свого слугу Піо, що наділив його даром допомагати не лише живим, а й терплячим душам з чистилища. Падре Піо нерідко розповідав про з’яву перед ним духів покійних, котрі просили його про молитву й заступництво.

Ось один з таких випадків, про який розповів падре Піо: „Одного вечора я підійшов зігрітися до каміна і побачив чотирьох монахів у каптурах, що також грілися біля вогнища. На моє привітання „Слава Ісусу Христу!” незнайомі ченці відповіли мовчанкою. Їхній стан нагадував про важке терпіння.

Я покликав з келії отця-настоятеля і ми знову опустилися вниз до каміна, але там уже не було нікого. Я одразу здогадався, що це були давно померлі монахи-капуцини, котрі покутували там, де припустились гріха. Всю ніч я молився біля Святих Тайн, просячи Господа, аби звільнив грішних монахів від терпінь чистилища”.

Молитва. О найсолодший Ісусе Христе, наш Господи Спасителю, в поєднанні з незбагненною Небесною славою, яка з Пресвятої Тройці спливає на все людство, величаю Тебе і складаю подяку за ласки й чудесні дарунки, якими Ти обдарував Твого вибраного слугу святого отця Піо, благаю Тебе, подай мені ласку й допомогу у всіх потребах, особливо в годині смерті, проти підступів сaтани.

Святий отче Піо, прийди мені з допомогою, щоби я міг(могла) навіки величати милосердя Господнє. Отче наш… Богородице Діво… Слава: і нині:

Вервиця за спасіння душ, що терплять у чистилищі

В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь. (З р.) Отче наш…, Богородице Діво…, Слава Отцю і Сину і Святому Духові і нині і повсякчас і на віки вічні. Амінь.

На великих зернятах

О Рани Ісуса Христа, котрі стільки болю і Крові коштували Його, будьте доказом Його нескінченної до нас любови. Змилуйтеся над душами, що терплять у чистилищі.

На малих зернятах (10 р.)

Вічний спочинок прошу дати їм, Боже, а всевічна Світлість нехай світить їм, нехай спочивають у спокої.

На закінчення

О душі, котрі з того світу прийшли до чистилища і очікують у небі!

Моліться за нас і просіть всі  потрібні для нас ласки, особливо ті, про котрі благає Маєстат Божий.

В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь. (3р.) Отче наш… Богородице Діво… В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь. (3р.)

Джерело.

Все буде Україна