«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Екзархат РПЦ програє бій за автокефалію УПЦ. Всі крапки над "i" розставив митрополит Елпідофор

Екзархат РПЦ програє бій за автокефалію УПЦ.

Пильно спостерігаючи за подіями, що розвиваються навколо надання автокефалії УПЦ складно не помітити, як з банальної критики і неприйняття цієї ідеї, агенти РПЦ переходять на рівень фейків і вкидань, в кращих традиціях російських пропагандистських ЗМІ.

Гріх в даному контексті не згадати про журналістку “РИА Новости Україна” Печоріна, що пише під псевдонімом Діана Михайлова, яка за добу до вислання з Греції російських дипломатів, звинувачених у спробі підкупу, як грецьких політиків, так і духовенства, здійснила інформаційне вкидання про спробу підкупу українськими олігархами константинопольського патріарха. Завданням цього фейка було створення інформаційної хвилі, щоб зменшити ефект від дипломатичного скандалу, який гримнув на наступний же день.

Тепер же вималювалася ситуація з так званим науковим співробітником Центру вивчення Східної Європи при Бременському університеті (той що в Німеччині) Миколою Мітрохіним, який заявив наступне: “УПЦ майже в три з половиною рази перевершує всі інші конфесії, які називають себе православними, а більшість громад “УПЦ КП” і “УАПЦ” дрібні, або існують тільки на папері “.

Дуже цікавий пас Гундяєва (патріарх Кирило), я вам скажу, в контексті поширюваної хвилі про те, що Україна не є спадкоємницею Київської Русі. Тим більше що Мітрохін відноситься до когорти годуються безпосередньо з рук Кирила.

Однак, всі крапки над “i” розставив митрополит Елпідофор, який заявив, що незалежно від того як називалася територія, переважаюче значення має канонічність. А виходячи з цього, цитую дослівно: “Так, украинской церкви является матерью церковь в Константинополе, а московской церкви является матерью церковь в Киеве.”

А тому й не дивно, що від конструктивного діалогу, який апріорі неможливий з такою структурою як РПЦ, Кремль переходить на методи підкупу, в чесності використовуючи регіональні фінансові еліти на чолі з Іваном Саввіді в Греції або ж українських проросійських олігархів, очолюваних Вадимом Новинським і поширення фейків. До речі, фейки поширювані для створення інформаційних хвиль, в тому числі фінансуються і Новинським. З іншого боку, чого ще можна було очікувати від країни-фейк?

Alexander Kovalenko

Джерело

Все буде Україна