«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Епіфаній змінив вектор і зробив несподівану заяву про РПЦ: Ми приймаємо їх у нашу структуру "буде багато охочих залишатися там"

Православної церкви митрополит Епіфаній розповів, що в країні продовжить своє існування РПЦ. Передає Хвиля. Епіфаній Епіфаній "Ми розуміємо, що в Україні буде надалі існувати Російська Православна Церква, і буде багато охочих залишатися там, але ми проти цього нічого не маємо…

 

Архієрей або священик з громадою повинні визначитися. Якщо вони на загальних зборах вирішують, що хочуть добровільно приєднатися до новоствореної ПЦУ, відповідно звертаються до нас, і ми приймаємо їх у нашу структуру єдиної ПЦУ", — каже митрополит.

Епіфаній підкреслює, що після Об'єднавчого собору двері Православної церкви України відкриються для всіх православних. "Ми запрошуємо всіх представників, які зараз знаходяться в лоні Російської Православної Церкви, щоб вони приєдналися до незалежної ПЦУ.

Якщо говорити про певну стратегію, то вона повинна будуватися на євангельських принципах любові, миру, взаєморозуміння, братської взаємоповаги", — говорить предстоятель. Нагадаємо, Раду оточили московські попи: кричать молитви у гучномовець і просять у Бога розуму У четвер, 20 грудня, під Верховною Радою відбувся так званий митинг-молебень представників Української православної церкви Московського патріархату. Про це повідомляють українські ЗМІ. У повідомленні сказано, що перед будівлею парламенту зібралося трохи більше тисячі чоловік. Шестеро священиків у гучномовець читають молитви.

Джерело

Все буде Україна