«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Гай: Основна версія підриву. Чому вибухнули склади з ракетами і боєприпасами в Ічні

Генштаб зробив висновки із минулорічних вибухів на боєскладах, і почав будувати нові капітальні спорудження для зберігання боєприпасів. Половина боєприпасів, зокрема, з Ічні, була перебазована в нові склади критого типу. Теперішні підриви – це всього 10% технічної території, де зберігалися боєприпаси і частина з них вже не знаходилася на самих складах.

Основна версія, яку зараз висувають в СБУ і Генштабі, це диверсія. Паралельно розглядаються ще декілька, але диверсія – пріоритет. Було чути одночасно чотири вибухи, у двох різних місцях. Таке можливо не в разі самопідриву, а тільки з використанням детонуючого пристрою.

За останні роки у нас вибухали чотири стратегічно важливі склади у Новобогданівці, потім в Балаклеї, Калинівці, зараз от в Ічні. На що це наштовхує? Що це заздалегідь спланована операція, диверсії. Сьогодні планується засідання Синоду, РНБО, плануються потужні навчання з НАТО, ми отримали зброю від Заходу. Тому Росія вирішує декілька важливих завдань на тактичному рівні. Це дискредитація військово-політичного керівництва і як удар по нашій репутації серед наших міжнародних партнерів. Хоча колись я розмовляв із натівськими фахівцями і вони до наших складів відносяться більш спокійно. Вони ж розуміють, що йде військова агресія і що росіяни можуть провести вдалу операцію. Треба зробити висновки і йти далі.

Якби не сміялися із “Петрова і Боширова”, спецслужби Російської Федерації працюють дуже потужно, їхня військова розвідка проводить диверсії і теракти. Є успішні, є менш успішні. Росія вкладає в такі операції мільярди, а у нас нема мільярдів, щоб простояти їм. Ми і так останнє вижимаємо, щоб поліпшити умови в армії.

Загалом це системні глобальні проблеми, які стосуються і загалом економічної ситуації в країні, і реформування армії. Так, держава їх вирішує, але це справді довгий процес.

Джерело

Все буде Україна