«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Як в Україні зміниться концепція святкування 8 березня

Перетворювати це свято на "день тортиків і букетиків" не варто

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що наразі все більше українців розуміють, що загальних свят з країною-агресором в Україні бути не може, і готові відмовитися від святкування, наприклад, 8 березня. Про це повідомляє видання "Главред".

"Що стосується 8 березня, то я думаю, що українське суспільство готове відмовитися від традиції його святкування. Зокрема, тому, що все більше українців розуміє, що ми не можемо жити в одному ритмі з державою-агресором. Ця синхронність у святкуванні якихось дат з країною, яка намагається знищити нашу державу, є тим, що нас послаблює", – наголошує В'ятрович.

Він також додає, що в молоді немає якоїсь ностальгії за такими святами, як 8 березня. Відтак, це свято змінить свій формат.

"Не кажу, що 8 березня взагалі зникне з календаря, але думаю, що зміниться його ідея і концепція. Ми будемо говорити не про міжнародний жіночий день, а про день боротьби за права жінок, що є важливим для українського суспільства. Очевидно, в такому новому форматі абсолютно зайвим буде вихідний день, який перетворює це свято на "день тортиків і букетиків", – переконаний директор Українського інституту нацпам'яті.

Джерело

Все буде Україна