«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Якщо терміново не вирішити, загинуть люди!'' На трасі під Київом з'явилося ''прокляте місце''

До ситуації на трасі Київ – Одеса останнім часом прикута увага все більшої кількості людей. Мова про проблемне перехрестя Чабани - Гатне Київської області.

На вихідних тут сталася масштабна ДТП за участю семи автомобілів. Далеко не перша аварія на "проклятому місці", і якщо терміново не вжити заходів, знову будуть гинути люди. Місцеві жителі буквально вибороли установку світлофора на небезпечній ділянці, однак ситуація продовжує залишатися загрозливою. Детальніше – в публікації OBOZREVATEL.

Хотіли як краще...

Журналісти неодноразово повідомляли про дорожню ситуацію на недавно відремонтованій ділянці Одеської траси: Чабани - Південне кладовище.

Через відсутність обіцяних владою дворівневих розв'язок, рух автодорогою став справжнім випробуванням для водіїв із довколишніх населених пунктів. Аварія на регульованому перехресті траси Київ - Одеса 15 грудня. Аварія на регульованому перехресті траси Київ - Одеса 15 грудня.

Зіткнулися сім авто

Щоб потрапити до Києва, водії змушені були проїхати 10-15 км і, не без ризику, заскочити в один із двох розворотів (с. Круглик і Південне кладовище). Доведені до ручки дорожнім безладом люди в підсумку влаштували акцію протесту. І домоглися-таки від влади конкретних обіцянок щодо термінів будівництва розв'язок.

Також жителі домоглися встановлення світлофора на розвороті біля Південного кладовища і введення в експлуатацію світлофора на перехресті Чабани – Гатне (останній і є "героєм" нашої публікації).

У чому труднощі

Про проблему світлофора на перехресті Чабани – Гатне OBOZREVATEL розповіли водії. Світлофор непомітний тим, хто рухається до Києва з боку Одеси. Причина – пішохідний міст, який закриває собою регулювальник. "Водії помічають світлофор лише при під'їзді впритул. Добре, якщо водій місцевий і знає про існування світлофора", – відзначили наші співрозмовники. Сигнальний збій. Вранці 11 грудня, всього через кілька днів роботи, у світлофора стався збій: функціонував лише жовтий сигнал. У результаті деякі водії змушені були проїзджати перехрестя на свій страх і ризик.

Все буде Україна