«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Інфляція відправила євро в нокаут: що буде з доларом

Вперше за останній час європейська валюта похитнулась

Євро в четвер дешевшає по відношенню до більшості валют після несподівано слабких даних про німецьку інфляцію.

Про це повідомляють ЗМІ.

Доларовий індекс ICE підвищується на 0,1%.

Євро до 30 серпня коштував $ 1,1666 в порівнянні з $ 1,1707 на закритті попередніх торгів у Нью-Йорку.

Варто відзначити, що основною причиною падіння євро стала несподівана інфляція у Німеччині, яка опустилась нижче 2%.

Відомо, що споживчі ціни у Німеччині чітко розраховані за стандартами ЄС, минулого місяця збільшились у середньому на 1.9%., що є мінімальною межею починаючи з квітня.

Інфляція в Німеччині в серпні несподівано опустилася нижче 2%. Споживчі ціни в Німеччині, розраховані за стандартами Європейського союзу, минулого місяця збільшилися на 1,9% в річному вираженні, що є мінімумом з квітня.

Таким чином, інфляція сповільнилася в порівнянні з липневими 2,1%, тоді як аналітики очікували її збереження на цьому рівні.

У свою чергу туречька ліка продовжує своє стрімке падіння. Так, у четвер вона звалилась ще на 4.8% по відношенню до долару та на 4.4% до євро.

Заходи, вжиті ЦБ Туреччини напередодні, не змогли зупинити падіння ліри, яка на цьому тижні лідирує за темпами зниження серед валют emerging markets - більше 11%.

Обвал спровокували чутки про те, що заступник керуючого турецького центробанку Еркан Кілімджі готується піти у відставку, щоб зайняти пост в Банку розвитку Туреччини.

У парі з доларом ліра в якийсь момент опустилася до 6,80 ліри / $ 1, поступово наближаючись до історичного мінімуму - 7,2149 ліри / $ 1, який був зафіксований раніше в серпні.

Джерело

Все буде Україна