«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Іронія долі: Московську церкву можуть піддати анафемі

У Москві готуються відкрити новий гібридний фронт боротьби з Україною. Хоча насправді він відкритий вже давно.

З подачі предстоятеля УПЦ МП Онуфрія, а в дійсності це слід читати як позицію РПЦ, МП заявив протест Константинопольського патріархату в зв’язку з призначенням до Києва двох екзархів. Ця заява відображає загальний відчай і паніку в РПЦ після приголомшливого провалу місії в Стамбулі патріарха РПЦ Кирила. Війна між Константинопольським і Московським патріархатами за Україну потенційно може загрожувати розколом в світовому православ’ї.

Щодо позиції представника або резидента РПЦ в Україні патріарха Онуфрія, важливо згадати його попередні висловлювання. Зокрема, сказані в кінці 2014 року. “У Біблії написано, що без Волі Божої волосся не впаде з голови людини. Отже, якщо Бог допустивши в Україні Голодомори, чи зараз войну на Сході, то це ВІН вразумляє нас, щоб ми усвідомили свои гріхі та позбавилися їх”. Саме так, гранично ясно і чітко Онуфрій окреслив своє ставлення до українсько-російського конфлікту і геноциду українського народу.

Незважаючи на загальну паніку в РПЦ, там, підбурювані Кремлем, відверто готуються до розв’язування нового гібридного фронту. Найближчим проявом його стане боротьба за церковне майно, особливо Києво-Печерської та Почаївської лавр. У РПЦ очевидно готові до будь-якого сценарію боротьби з Константинопольським патріархатом, включаючи силовий. Потенційно це може закінчиться розколом в православ’ї, а сама РПЦ і її агенти опиняться поза законом. Іронія долі, оголошуючи КП в 1991 поза законом і піддаючи його анафемі, РПЦ в кінці кінців сама може опинитися на його місці. Український православній церкві визначено отримати автокефалію. І найімовірніше, це відбудеться вже до кінця 2018 року. І зупинити це не зможуть ніякі сили.

Тарас Березовець

Джерело

Все буде Україна