«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Хорватський торт “Торт над усіма тортами”

У цей торт неможливо не закохатися! Він настільки ніжний і кремовий, що коржів майже не відчувається. Справжня насолода!

Хорватський торт

Для 3 коржів: 15 білків, 30 ст. ложок цукрової пудри, 15 ст. ложок мелених волоських горіхів, 6 ст. ложок борошна.

Для крему: 1 л. молока, 15 жовтків, 10 ст. ложок цукру, 9 ст. ложок борошна, 250 г цукрової пудри, 250 г маргарину або олії, 150 г мелених волоських горіхів, трохи молока (щоб запарити горіхи), 200 г темного шоколаду,

Для крему 2: 3 п. сухих вершків для збивання з ароматом ванілі, 200 мл молока або мінеральної води для розведення вершків.

Приготувати окремо 3 тіста для трьох коржів, кожне з 5 яєчних білків, 10 ст. ложок цукрової пудри, 5 ст. ложок волоських горіхів і 2 ст. ложок борошна для кожного. Борошно і терті волоські горіхи перемішати і ложкою обережно додати збиті у стійку піну білки з цукром. Кожен корж випікати при температурі 180 градусів близько 25 хв. Коли спечуться, прикрити рушником на час поки буде готуватися крем.

Крем. 7 жовтків змішати з 10 ложками цукру, 9 ложками борошна і зварити крем в 1 л молока. Збити 8 жовтків з 250 гр цукрової пудри. Окремо збити 250 г масла, і поступово з’єднати з жовтками до однорідності. В 1/3 крему додати 150 г горіхів, запарених молоком (молока треба трохи, тільки щоб горіхи стали м’якими). В інші 2/3 крему додати 200 г розтопленого на слабкому вогні шоколаду.

Крем 2: Збити 3 пачки сухих вершків з ароматом ванілі, розведених в молоці або мінеральній воді.

Зібрати торт: корж, вершки, темний крем, корж, вершки, горіховий крем, корж, вершки, темний крем. Вершками змастити боки і верх.

Торт виходить великий, настільки кремовий, що коржі майже не відчуваються. Верх можна присипати тертим шоколадом.

Пише - simya.com.ua

Все буде Україна