«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Хто поїде на "Євробачення" замість Аліни Паш: організатори розповіли про майбутнє конкурсу

Після того, як оргкомітет Національного відбору на "Євробачення-2022" ухвалив рішення про припинення участі у відборі Аліни Паш через підробку довідки про відвідування Криму, майбутнє конкурсу залишається невідомим. Щоб дізнатися, хто від України поїде на "Євробачення-2022", потрібно дочекатися наступного засідання оргкомітету, на якому вирішуватимуть це питання.

Про це "Суспільному" повідомив член оргкомітету "Євробачення" Дмитро Хоркін. Він уточнив, що у таких випадках для поїздки обирається хтось із фіналістів уже проведеного Нацвідбору.

Фото: twitter.com/suspilne_news

Член оргкомітету також зазначив, що Україна вже почала брати участь у конкурсі, тож варіант, що не поїде ніхто, є малоймовірним. "Якби ми про це заявили раніше, але ми вже беремо участь. Нам бажано, щоб ми таки відправили представника або представницю, або гурт", - пояснив він.

Хоркін заявив, що оргкомітет може ухвалити рішення про рейтингову систему у зворотному напрямку: "Другий, третій номер. Думатимемо, як виходити із ситуації, в яку ми потрапили через не дуже доброчесну поведінку виконавиці та її представника".

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

12 лютого у Києві відбувся фінал Нацвідбору на "Євробачення-2022", у якому перемогла Аліна Паш. Зачитуючи результати голосування глядачів, ведучий конкурсу Тимур Мірошниченко кілька разів помилився. Це спровокувало скандал та розмови про фальсифікацію відбору. "Суспільне" у відповідь пояснило, що "редакторка, яка дублювала результати в навушник ведучому, переплутала стовпчики і почала читати результати не по голосуванню глядачів, а підсумкові".

Пізніше команду Аліни Паш звинуватили у підробці довідки про відвідання Криму. Державна прикордонна служба України підтвердила, що не видавала виконавиці документ, який би підтверджував законне перетинання адмінкордону.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Аліна Паш не братиме участі у "Євробаченні-2022", тому що зняла свою кандидатуру. За кілька годин з'явилася й заява оргкомітету Нацвідбору. Було ухвалено рішення усунути Аліну Паш від участі у "Євробаченні-2022".

"Я запитав на цьому засіданні Аліну, чи це означає те, що вона напише заяву? На що отримав від неї відповідь "ні", вона ще буде зважувати це питання. Вона відповіла: "Я не стільки хочу порвати з конкурсом, як хочу порвати з цим брудом", - розповів подробиці Дмитро Хоркін.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

"Нам дуже шкода, що представник команди Аліни Паш, її продюсер, як ми розуміємо, зробив такий крок та поставив під загрозу подальше проведення конкурсу", - додав він.

  • Це далеко не єдиний скандал, пов'язаний із Нацвідбором на "Євробачення-2022". Під "роздачу" потрапили й інші учасники. Так, у мережі з'явилося фото, на якому сопілкар гурту Kalush Orchestra Тимофій Музичук позував на Червоній площі.
Все буде Україна