«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Київ перетворюється в наркотичну яму: купити отруту можна простіше, ніж овочі на ринку (ФОТО)

Замовити різні види наркотиків можна в он-лайні та навіть з доставкою поштою

Впродовж останнього місяця сторінки соцмереж замайоріли знятими фотографіями графіті нарко-реклами, що почала масово з'являтися на стінах столичних житлових будинків. Кияни, обурені процвітанням такого стріт-арту. "Шишки", "амф", "екстазі" – тепер ці слова стають звичним малюнком у дворах.

Дилерська реклама – як гриби після дощу

Графіті з нікнеймами розповсюдників та назвами сайтів з продажу наркотиків з'явилися фактично у кожному районі столиці – як Правого, так і Лівого берега.

У переліку нещодавно доданих у соцмережах фото-звітах від мешканців міста: вул. І. Кудрі, бульвар Лесі Українки, вул. С. Ковніра, вул. Чегорина, вул. Професора Підвисоцького, вул. М. Раєвського, вул. Ділова та інші.

До відгуків про появу все нових і нових малюнків почали додаватися відгуки про факти нарко-збуту в дії.

"Я живу на першому поверсі, тож добре чую, що відбувається біля входу у під’їзд. Кілька разів під вікнами сусіда лазили хлопці в капюшонах – шаруділи під підвіконням, щось там залишали. А згодом туди ж підійшов якийсь інший хлопець і хвилин 5 щось намацував в тому ж місці, постійно озираючись по сторонах. Десь за два тижні історія повторилася", – коментує Ольга, мешканка одного з будинків Дніпровського району.

Дехто з мешканців власними силами намагається затерти написи та в деяких районах вони з'являються, як гриби після дощу.

"Що ж це за напасть така? За кілька днів на наших будинках з'явилося 7 реклам наркотичних речовин. Тут же наші діти бігають, підлітки гуляють – а якщо вони зацікавляться? Якщо спокусяться? Перші три написи ми зафарбували самі. Нехай двірники підключаються і зачищають – вони мають стежити за цим", – скаржиться мешканка Голосіївського району Євгенія Осименко.

Першими на масові скарги відреагували комунальники Печерського району – днями вони почали зачистку стін місцевих будівель.

Он-лайн замовлення та доставка поштою

На запит в пошуку "Наркотики купити он-лайн" в інтернеті з'являються десятки пропозицій. Це і "нарко-магазини", і товари від індивідуальних користувачів. У переліку товару – повний спектр речовин: від канабісу до стимуляторів та галюциногенів.

Принцип покупки простий – спочатку гроші, потім товар. Способи оплати – виключно в небанківських електронних системах: EasyPay, Bitcoin, Ethereum, Wex USD, Exmo.

Після відправлення необхідної суми замовнику надходить фото розміщеної "закладки" та її місце розташування в обумовленому районі.

"У Києві працюємо закладками по GPS мітках, закладки маємо в будь-якому районі Києва", – пише один з порталів.

Найкрупніші мережі всеукраїнського рівня пропонують навіть адресну доставку – по місту посилка йтиме 1 день, а в інший регіон – 1 – 3 дні.

"Відправка по Україні "Новою Поштою". Мінімальна сума замовлення – 450 грн. Доставляємо у такі міста: Дніпро, Харків, Київ, Запоріжжя, Одеса", – зазначено на одному із ресурсів.

Серед тисяч лайків та відгуків користувачів із висловлюванням задоволень якості товару та оперативну доставку є і негативні відгуки про "чорні он-лайн магазини". Ці псевдо-дилери, отримавши грошовий переказ, просто перестають відповідати на повідомлення. А оскільки, за головним принципом роботи, жоден з "магазинів" не викладає ані адресу, ані номера телефону, обмануті клієнти лишаються будь-якої можливості повернути відправлені кошти.

"Робиш замовлення, вони висилають номер рахунку на Біткоіні, оплачуєш на терміналі, а потім – глухо. Виходять з чату і на тому все. Я відправив на терміналі 500 гривень, через хвилин 20 зв'язався із оператором Біткоіну, хотів відмінити операцію та мені відповіли, що їхній сервіс такої операції не здійснює", – скаржиться один з користувачів форуму.

Джерело

Все буде Україна