«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

«Київавтодор» цієї зими витратив на прибирання снігу більше грошей, ніж минулої - 395 млн. грн.

Яскравий приклад того, чому українці не можуть жити як громадяни розвинутих країн - прибирання снігу взимку 2019-2020 років. Відсутність снігу та аномально  тепла зима не завадила чиновникам списати космічну суму на прибирання снігу та боротьбу з ожеледицею. Така ситуація не тільки в Києві, а й в більшості міст України. Не важко припустити, що рота видатків витрачається настільки ж бездарно! 

 

Київавтодор у безсніжну зиму витратив понад 395 млн грн на прибирання снігу

Попри теплу та безсніжну зиму "Київавтодор" протягом зимового сезону 2019-2020 витратив більше грошей на прибирання снігу, ніж за сезон 2018-2019.

Про це йдеться у відповіді на запит юриста Ростислава Кравця. Документ він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

“Друзі, трохи розрядити обстановку. Ви знаєте, що в цьому році Київавтодор витратив на вивезення та прибирання снігу більше ніж в минулому. Я вже неодноразово говорив, що громадяни з владою живуть в паралельних світах. У них сніг був”, – написав юрист.

Київавтодор у безсніжну зиму витратив понад 395 млн грн на прибирання снігу

В документі зазначено, що не всі виділені на прибирання снігу кошти було витрачено – загалом витратили 395,4 мільйонів гривень із 479 виділених. Але сума все рівно виявилася більшою, ніж торік (понад 328 млн грн.).

Київавтодор у безсніжну зиму витратив понад 395 млн грн на прибирання снігу

Водночас, як повідомлялося раніше, за даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, цьогоріч вперше за 140 років спостережень за погодою у Києві не було метеорологічної зими, а також температури повітря нижче -10 ° C.  Протягом зими випало всього 70% від норми опадів, а стійкого снігового покриву в Києві не було взагалі. За усі три місяці зими середня температура повітря в столиці була плюсовою, а в цілому за всю зиму склала +2 градуси.

Як то кажуть "чому бідні - бо дурні", матеріал опубліковано 18 травня. Гадаєте, правоохоронні органи зацікавились цим? Чи звільнять когось із посади, чи повернуть кошти та чи буде криінальна відповідальність за розкрадання коштів? - відповідь проста та зрозуміла - ні. 395 мільйонів гривень - це щонайменше 750 квартир для учасників АТО це міг би бути новий завод, чи підприємство, це могли б бути відремонтовані дитячі садки чи школи. Кошти на інші потреби Києва розпилюються з такою ж завзятістю та цинізмом, будьте певні.

автор Олександр Ткачук

Все буде Україна