«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Команда “Прямого” → Зеленському і Ко: “Що ви хочете? Залякати нас? Ми не те що не здамося, а будемо…”

Команда “Прямого” розцінює обшуки у власника телеканалу  Володимира Макеєнка як наступ на свободу слова.

Про це заявили журналісти і телеведучі “Прямого”.

“Ми хочемо всім нагадати, особливо владі, що є така професія – журналіст. І саме нас, журналістів, називають “четвертою владою”. І зараз одна, не “четверта влада” намагається змусити нас мовчати і, відтак, позбавити всіх українців можливості чути правдиву інформацію від одного з лідерів інформаційного мовлення. Комусь, вочевидь, не подобається, що ми говоримо правду про життя в нашій країні. Сьогоднішню ситуацію з обшуками у власника телеканалу “Прямий” ми розцінюємо як наступ на свободу слова і спробу зачищення інформаційного простору у “турборежимі”. Все це відбувається саме наступного для після слухань у Верховній Раді щодо свободи слова. “Прямий” вже не вперше відчуває тиск. Один раз це може бути збіг, а двічі – це вже тенденція. Хочу нагадати владі, що право на критику – це те, що відрізняє Україну від Росії”, – сказала генеральний продюсер “Прямого” та телеведуча Світлана Орловська.
“Те, що зараз відбувається – це не лише тиск на телеканал “Прямий”. Це більш масштабне явище. Давайте казати відверто, це – наступ на свободу слова у нашій демократичній країні. Принаймні, раніше вона такою була. А якою вона стає зараз? Ми спостерігаємо жорсткий тиск на інформаційні канали. Ми розцінюємо це як зачищення інформаційного простору. І тут постає питання: що ви хочете? Залякати нас? Відповідь проста: Ви хочете закрити нам рота, бо ми говоримо те, що є, а не те, що комусь хочеться від нас чути”, – зазначив телеведучий “Прямого” Матвій Ганапольський.

“Гадаю, що всі глядачі “Прямого”, і не тільки, мають зрозуміти, що якщо сьогодні прийшли за журналістами нашого телеканалу, то завтра прийдуть за будь-яким іншим телеканалом. Адже правда – це не те, що подобається. Правда – це те, що інколи дошкуляє й робить боляче. Але, від цієї правди залежить те, чи буде демократія у цій країні. Свобода слова – це не просто формулювання, яке записано рядком у Конституції. Свобода слова – це те, що відрізняло і, сподіваюсь, продовжує відрізняти Україну від Росії. Якщо ми зараз, тут, сьогодні, дозволимо розтоптати слово на “Прямому” каналі, який дає майданчик абсолютно для всіх точок зору і є неупередженим, то це буде означати що ми дозволимо знищити свободу слова в Україні”, – сказав політолог і телеведучий Тарас Березовець.

“Я закривався на “1+1” і багатьох інших телеканалах, також були утиски на радіо, на видання “Дзеркало тижня”, мене “підслуховували” на “ВВС”, відкривали проти мене карні справи. Треба вже вигадати щось нове. Так співпало, що сьогодні день соціалістичної революції, внаслідок якої закрили взагалі усі засоби масової інформації. Гадаю, що це дуже символічно. Бажаю наснаги “карним” органам у пошуках того, чого нема”, – зауважив телеведучий “Прямого” Микола Вересень.

“Телеканал “Прямий” сьогодні працює з усім ньюзрумом, редакторами і всім колективом в усіх студіях. Ми не те що не здамося, а будемо працювати ще міцніше!”- наголосила телеведуча Василіса Фролова.

Раніше стало відомо про обшуки у Макеєнка. Канал сприймає ці дії як тиск і наступ на свободу слова.

Нагадаємо, 1 липня 2019 року з’явилась інформація про обшуки на телеканалі “Прямий” через нібито відмивання коштів. Проте згодом виявилось, що вона не відповідає дійсності.

П’ятий президент України Петро Порошенко заявив про спробу рейдерського захоплення телеканалу “Прямий”.

Все буде Україна