«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Кремль створює оборонний простір РФ і Білорусі – у Зеленського готують план щодо стримування – джерело

9 вересня президент Росії Володимир Путін приймав у Москві Олександра Лукашенка. Політики обговорювали посилення армій.

Володимир Путін заявив, що обговорив з Олександром Лукашенко формування єдиного оборонного простору РФ і Білорусі та забезпечення безпеки.

Як повідомляє сайт Кремля, окремою темою стали майбутні російсько-білоруські навчання “Захід – 2021”. За словами російського президента, ці заходи не спрямовані проти кого-небудь.

“Але їх проведення логічно в умовах, коли інші об’єднання, НАТО наприклад, активно нарощують свою військову присутність поблизу кордонів Союзної держави і простору ОДКБ”, – стверджує Путін.

Тим часом український ТГ-канал “Герой” пише, що в Офісі президента вже розробляють план з протидії Білорусі через можливе настання окупантів.

Приводом для цього стали останні переговори Путіна з Лукашенком. Однією з головних тем на цих переговорах є створення Союзної держави Білорусі і Росії.

Крім того, Лукашенко розраховує на остаточне затвердження програм по інтеграції двох країн в жовтні 2021 року.

“Наш джерело повідомило, що в Офісі президента проходить закрита нарада Зеленського з силовим блоком, на якому вирішується питання з імовірним приходом Росії з території Білорусі … Президент хоче побачити чіткий план щодо стримування російських військ, які, за даними розвідки, будуть намагатися прорвати український кордон з території Білорусі “, – пишуть автори каналу.

За матеріалами.dialog.ua

Все буде Україна