«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Kyivstar накрутив тарифи до небес: скільки заробляє мобільний оператор на українцях

Мобільний оператор значно збільшив свій дохід

Компанія "Kyivstar", яка надає послуги зв'язку, в січні-березні 2019 року заробила 5,1 млрд грн. При цьому мобільний оператор, який обслуговує 26,3% абонентів, вперше отримав левову частку доходу від інтернет-послуг.

Про це повідомляє прес-служба "Kyivstar".

Кількість користувачів даного сервісу зросла на 19,3%, тобто на 2,5 мільйони осіб. Загалом, зараз компанія обслуговує 15,4 мільйона абоненті. В середньому один користувач викачував по 3 гігабайти щомісяця: середній дохід від абонента (ARPU) виріс в порівнянні з 2018 роком на 22,8% - до 60 грн.


На послуги стільникового зв'язку "Kyivstar" в першому кварталі заробив 4,77 млрд грн. З них 2,45 млрд грн. - на мобільному інтернеті, тобто 51,4%. Зазначимо, що у 2018 році інтернет-частка була помітно менше - лише 40%.

"Kyivstar" взяла приклад зі своїх головних конкурентів. У них голосовий зв'язок перестав бути основним джерелом доходу ще у 2018 році. Наприклад, Vodafone заробив на мобільному інтернеті у два рази більше, ніж на дзвінках. Його користувачі в середньому споживали по 3,2 ГБ / міс. У "Kyivstar" цей показник доріс до 3 ГБ тільки на початку 2019-го року. Компанія lifecell на мобільній передачі даних заробила 56% від усіх доходів (5,27 млрд грн). Всі три найбільші оператори також показали швидкі темпи 4G-покриття.
Крім перерахованих вище причин на доходи "Kyivstar" вплинув і неодноразовий перегляд тарифів. За минулі кілька місяців лідер ринку рішуче і часто перекроював свої цінові пропозиції. Так, компанія часто підвищувала тарифи.

Зокрема, у січні цього року компанія змінила вартість тарифу "Онлайн 4G" - абонплата зросла з 75 грн до 115 грн. Також в новій назві в кінці з'явився "плюс", але інші характеристики залишилися без змін. Також з лютого на 25 грн зросла вартість найпопулярнішого тарифу: "Київстар 4G", зараз вона становить 150 грн. / міс. Причина - в "кращому наповненні".

Нагадаємо, що українці все частіше стали скаржитися на якість послуг мобільного оператора Kyivstar. Але не так давно оператор пробив дно, заблокував чоловікові номер за те, що він просто багато дзвонив. 

Пише - znaj.ua

Все буде Україна