«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Листи, які дарують надію

У січні відзначила своє 13-річчя "Адресна допомога" – одна з перших масштабних програм Фонду Ріната Ахметова. Для мене багато-багато років тому Фонд почався саме з "Адресної допомоги". З історій, коли вдавалося витягнути буквально з того світу тяжкохворих дітей та дорослих. Я тоді думала: "Як же можуть працювати з такими історіями співробітники Фонду? Як, читаючи кожен день листи про біль і прохання про допомогу, не згоріти? Напевно, це дуже складно".

Шалено складно насправді виявилося пізніше. Коли на Донбас прийшла війна. Щоб врятувати людей в зоні бойових дій, Рінат Ахметов задіяв всі ресурси: людські, матеріальні і моральні. Був створений Гуманітарний штаб – наймасштабніша благодійна місія в країні, частиною якої стала програма "Адресна допомога".

Програма включила в себе всю цілодобову роботу з надання допомоги пораненим дітям, людям похилого віку, людям з інвалідністю по обидва боки лінії зіткнення. Головним принципом стала оперативна допомога "тут і зараз" потрапили в критичну життєву ситуацію людям. Тільки за останні чотири роки допомогу на лікування в рамках програми отримали понад 11 тисяч осіб. Більше 6 тисяч з них – діти, допомогу яким Рінат Ахметов назвав пріоритетом.

Тому сьогодні Фонд Ріната Ахметова єдиний в Україні системно і масштабно надає допомогу дітям Донбасу. З початку конфлікту в регіоні її отримали близько 150 тисяч дітей, які проживають по обидва боки лінії зіткнення. В одній тільки "Адресній допомозі", а це далеко не єдина програма Фонду, для цього працюють такі напрямки: 

"Здорове серце" – допомога в проведенні операцій дітям з Донецької, Луганської, Харківської та Запорізької областей з вродженим пороком серця. Їм встановлюють окклюдер – імплант з дорогих сплавів, який закриває порок.
"Ліки дітям" – надання життєво важливі медикаментів дітям Донбасу з астмою і епілепсією.
"Реабілітація поранених дітей" – допомога в проведенні курсу відновного лікування в кращих санаторіях України дітям, які отримали важкі поранення на Донбасі. Для багатьох з них реабілітація після травм – це історія на все життя.
"Тепер я чую" – забезпечення високочутливими апаратами дітей віком до 5 років з вадами слуху з Донецької, Луганської, Харківської та Запорізької областей.
А в цьому році з нагоди дня народження "Адресної допомоги" Фонд Ріната Ахметова почав Акцію "Листи". Її мета – допомогти батькам і дітям, яким ще тільки належить вирішальна битва з хворобою. Нові учасники програми будуть отримувати послання зі словами підтримки від тих, кому Фонд подарував надію. Я хочу, щоб з цими листами познайомилися і ви.

"Слава богу, мені своєчасно порадили звернутися до Фонду Ріната Ахметова. З першого дзвінка, з перших слів спілкування з співробітниками Фонду я потрапила в атмосферу турботи і розуміння. Без зайвих питань і бюрократії взяли мою заявку на розгляд – і вже через кілька місяців мене з синочком Марком запросили на примірку і отримання слухових апаратик Sonic", – пише Анастасія Таран, дитина якої отримала допомогу за проектом "Тепер я чую".

Лист Анастасії наповнений щастям. Адже з першої примірки апаратів її малюк почав видавати нові звуки, став більш емоційним. А тепер і зовсім протестує, коли їх хочуть зняти.

"Марк став більш комунікабельними, любить слухати музику, дивитися мультики. Сподіваюся, в найближчі місяці почую від синочка довгоочікуване слово "мама". Тепер я з упевненістю можу радити всім батькам, які опинилися в подібній ситуації, відразу звертатися до Фонду Ріната Ахметова", – зазначила Анастасія.

Свою щасливу зустріч з Фондом згадує і Таїсія Козюменська з Луганської області. Серце її дитини б'ється без перебоїв завдяки програмі "Адресна допомога" і проекту "Здорове серце".

"Завдяки неоціненній допомозі і підтримці Фонду сердечко нашого синочка стало здоровим! Зараз Микитка навчається в третьому класі, відмінник! На Новий рік Діду Морозу замовив турник для занять спортом, а батькам – боксерський мішок і рукавички. Скільки ж емоцій було, коли бажання збулися! Сьогодні про те, що мій син особливий, я згадую тільки коли бачу по телебаченню схожу на нашу історію", – звернулася до батьків дітей Таїсія.

Пише - ukr.segodnya.ua

Все буде Україна