«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Мама з привезла з Італії рецепт дивовижного пирога «Torta della nonna». Тепер це неаполітанське диво стало улюбленим і в нашій сім’ї

Мама з привезла з Італії рецепт дивовижного пирога «Torta della nonna». Тепер це неаполітанське диво стало улюбленим і в нашій сім’ї. Ось як готувати гучний італійський «Torta della nonna» (бабусин торт) за спрощеним рецептом. Італійська кростата із заварним кремом – солодке частування, без якого не обходиться жодне гучне неаполітанське кавування!

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

2 яєчних жовтки

100 г цукрової пудри

1 ст. л. цедри лимона

100 г вершкового масла

200 г борошна

1 щіпка солі.


ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КРЕМА

4 яєчних жовтки

40 г кукурудзяного крохмалю

130 г цукру

500 мл молока

100 г кедрових горіхів

1 ст. л. цедри лимона.


Приготування

Найзручніше готувати тісто в кухонному комбайні. У чашу міксера поклади борошно, додай охолоджене вершкове масло, жовтки, лимонну цедру, дрібку солі і цукрову пудру. Подрібни всі інгредієнти до стану мокрої крихти.

Виклади вміст міксера на стіл і швидко збери в щільну кулю. Тісто оберни харчовою плівкою і відправ в холодильник на 30 хвилин.

Дістань тісто з холодильника, відріж від нього 2/3, розкачай в пласт і виклади в круглу форму з низькими бортиками (форма 24 см в діаметрі – ідеальний варіант), попередньо змастивши її вершковим маслом і присипавши борошном. Наколи корж виделкою, а час, що залишився тісто оберни плівкою і заховай в холодильник.

Поверх тіста у форму уклади лист фольги або пекарського паперу, заповни сухою квасолею або іншим обважненням і відправ в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин. Готовий корж дістань з духовки, прибери лист з квасолею і охолоди.

Поки пісочний корж остигає, приготуй крем. У каструлю налий молоко і додай цедру половини лимона (зрізану). Постав на вогонь закипати. В окремій посудині збий жовтки з цукром, додай крохмаль і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

З каструлі з молоком витягни цедру, 1 ополоник гарячого молока додай в яєчну суміш і акуратно розмішати, щоб яйця не згорнулися. Даси яєчну суміш в каструлю з молоком і вари крем на середньому вогні до загусання, постійно помішуючи. Готовий крем (без грудочок!) Переклади в миску, накрий плівкою і охолоди.

В охолоджений крем додай кедрові горішки (1 ст. л. залиш для прикраси), перемішати і розподіли крем по пісочному коржу. Залишки тіста розкачай в тонкий пласт, наріж смужками і уклади поверх крему фігурні грати. Присипаючи горішками, що залишилися.

Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Готову кростату охолодити і тільки потім дістань з форми. До речі, щоб витягнутий з форми пиріг не перетворився на кошмар, можна перед випіканням коржів застелити форму пергаментним папером, а після – витягти десерт разом з папером, потягнувши за краї.

Відправ пиріг на 1-2 години в холодильник і подавай охолодженим, присипавши цукровою пудрою. Приємного чаювання.

Смачного!

Пише - bbc-ccnn.com

Все буде Україна