«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Мангер отримував виплати з бюджету на оздоровлення, коли сидів у СІЗО, – ЗМІ

Фігурант справи щодо вбивства Катерини Гандзюк Владислав Мангер отримував виплати з бюджету на оздоровлення під час “відпустки” у СІЗО та числився на посаді ще півроку після арешту.

Про це пише Watchers Media.

Як зазначає видання, на засіданні 7 жовтня адвокат Владислава Мангера подав клопотання з проханням відшкодовувати з державного бюджету витрати захисників на транспорт. За словами Дмитра Ільченка, у Мангера немає можливості сплачувати проїзд захисників з Херсону до Києва тв проживання усіх захисників у столиці.

Ільченко послався на те, що повноваження Мангера як глави Херсонської облради скінчилися, а тому його підзахисний більше не отримує зарплатню. І не має можливості нести ці витрати.

“Мій підзахисний з серпня 2020 року не працює, оскільки закінчились його повноваження на посаді голови Херсонської обласної Ради. До цього він перебував на посаді і йому нараховувалась заробітна плата. Проте після припинення повноважень він не має жодних доходів. В тому числі для оплати проїзду своїх захисників. В даний час питання щодо оплати праці адвокатів на певний час вирішено. Проте питання по оплаті проїзду адвокатів до Києва не вирішено. І це ставить під загрозу надання Мангеру належної правової допомоги”, — сказав Ільченко 7 жовтня в суді.

Мангер підтвердив на засіданні, що відчуває фінансову скруту і йому сутужно сплачувати проїзд та проживання в Києві, на час судових засідань, усіх захисників.

13 жовтня суд відмовив у цьому проханні захисту Мангера.

У Херсонській обласній раді на запит журналістів повідомили, що повноваження Мангера як голови припинені з 4 грудня 2020 року, а не з серпня 2020-го, як раніше заявляв адвокат.

ЗМІ нагадує: під варту Владислав Мангер був взятий в ніч з 18 на 19 червня 2020 року, після тридобової судової тяганини. Ще майже півроку після арешту обвинувачений продовжував мати повноваження голови Херсонської облради.

У документі зазначається: за період з 1 червня по 4 грудня 2020-го Мангеру нараховано 151 263 гривень заробітної плати.
Втім, майже всі виплати відбулись у червні та грудні. У період з липня по листопад 2020-го Мангер перебував на посаді, хоч і не отримував зарплати.
Вже у грудні 2020-го йому виплатили компенсацію при звільненні за невикористані відпустки у розмірі 63601 гривень.
Примітно, що у 2019 році річна зарплата Мангера склала 648679 гривень.
Відпустка й оздоровлення у СІЗО
Окрім того, в розпал рогляду запобіжних заходів та у перші дні перебування у СІЗО Мангер перебував у відпустці, з якої, продовжуючи знаходитись у СІЗО, “повернувся” 22 червня.
Виплати Мангеру за дні відпустки з 9 по 22 червня 2020 включно склали 30804 гривень.
Також він отримав допомогу для оздоровлення у відпустці на суму 45689 грн.
Примітно, що у 2019 році річна зарплата Мангера склала 648679 гривень.

Все буде Україна