«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Маски з агресора зірвані. Європа приймає історичне рішення по Україні.

Європа приймає історичне рішення по Україні.

Винесення резолюції Європарламентом щодо ситуації в окупованих водах має таке ж історичне значення, як прийняття Резолюції ГА ООН «Про територіальну цілісность України» в 2014 році. Представник МЗС РФ Марія Захарова встигла охрестити це рішення не більше ніж “пропагандистської картою Заходу”.

Про що свідчить істерика Кремля?

По перше. Прийнята без додаткового голосування резолюція – це підготовка до посилення санкційних дій ЄС і відповідь на спроби Москви відсунути ухвалення «санкционного пакету» в грудні нинішнього року.

По-друге. Фронт боротьби з Росією істотно розширюється, і тепер буде охоплювати морську сферу. Саме тому так нервує Кремль. Тому так Росія наполягає на своїй винятковій ролі в Чорноморському регіоні, в забезпеченні безпеки мореплавства і судноплаванія, природно, з використанням військового компонента.

По-третє. ЄС заявляє, що Азовське і Чорне моря – європейські. Тобто Європа не допустить рекету в цьому театрі.

По-четверте. Тема анексії Криму формалізована в документі, що тільки посилить позиції України в Морському Трибуналі, де наша країна бореться за визнання окупованих морських вод територіальною юрисдикцією України і вимагає від РФ відшкодування збитків.

Це підмога до того, що ЄС без доказів і фактажу ніколи не приймав рішень. Вони завжди зважені, а іноді навіть затягнуті за часом так як Європа любить перестраховуватися і перевіряти ще раз.

У зв’язку з цим судоми російського МЗС і заяви про відсутність фактологічної бази злочинних дій Кремля не більше ніж дурниця і спроба виправдатися.

У п’ятих. Маски з агресора зірвані, їх справжня мета по захопленню Приазов’я і перетворення Керч-Єнікальського каналу в подобу Босфорського з російськими правилами і контролем викрита і задокументована.

Ну і нарешті. Чи є це рішення достатнім чи ні, але саме воно стане фундаментальним в остаточній ізоляції Росії та примусі її до миру невійськовим способом. Сподіватимемося.

Дмитрий Тымчук

Джерело

Все буде Україна