«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

США підклали Україні велику економічну свиню

США призупинили дію торговельних преференцій для 155 видів українських товарів

США призупинили преференції для низки українських товарів. Цю інформацію повідомили у Мінекономрозвитку України. У повідомленні йдеться про те, що під заборону потрапили 155 українських товарів.

"Під дію обмеження потрапили 155 видів товарів, зокрема деякі продукти харчової, легкої, деревообробної промисловості, машинобудування, деякі електроприлади", – розповіли у Мінекономрозвитку України.

26 квітня поточного року офіс торговельного представника США ввів у дію ці обмеження. Це сталося рівно через 120 днів після публікації відповідної прокламації президента США від 22 грудня 2017 року.

"Мінекономрозвитку перебуває в постійному діалозі з урядом США і працює над вирішенням проблеми. Водночас зняття обмежень значною мірою залежить від ухвалення Верховною Радою проекту закону №7466, відомого як законопроект "Про організацію колективного управління", – повідомляє українське відомство.

У Мінекономрозвитку України нагадали, що розроблений ним законопроект, спрямований на встановлення в Україні ефективної і прозорої системи колективного управління майновими правами у сфері авторського права і суміжних прав, був прийнятий у першому читанні 1 березня, а 19 квітня народні депутати почали розгляд у другому читанні.

Відмітимо, що Генералізована система преференцій дає можливість безмитного ввезення на територію США понад 3 500 видів товарів з України.

Джерело:znaj.ua

Все буде Україна