«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Медведчук залишається лише під цілодобовим домашнім арештом по новій справі..

Судді відмовили прокуратурі, яка клопотала про укладення Медведчука під варту. Кум Путіна залишається під домашнім арештом.

Суд обрав запобіжний захід нардепу і лідеру “ОПЗЖ” Віктору Медведчуку. Раніше йому оголосили підозру в зраді і фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу. Посилаючись на трансляцію судового засідання.

При цьому суддя відмовила в клопотанні прокуратури і призначила парламентарію домашній арешт, заборонивши покидати цілодобово будинок. Таке покарання буде діяти до 7 грудня цього року.

Також прокурори наполягали на арешті Медведчука з внесенням застави на суму в 1 млрд гривень. Однак адвокати виступили проти такого розміру застави, пояснюючи “заморожуванням фінансів” санкціями РНБО.

Відзначається, що лідер “ОПЗЖ” вже знаходиться під домашнім арештом у справі про держзраду, за яким йому загрожує 12 років позбавлення волі. Крім того, раніше його звинуватили в антиукраїнській діяльності, передачі спецслужбам РФ даних, що містять держтаємницю і замаху на розкрадання природних ресурсів.

У новій справі Медведчука підозрюють у змові з чиновниками для зриву угоди про постачання вугілля з Південної Африки на початку агресії з боку РФ. Крім цього, слідчі стверджують, що політик причетний до ініціювання контрабандної схеми вугілля з ОРДЛО, в ході якої окупанти заробили понад 200 млн гривень.

За матеріалами dialog.ua

Все буде Україна