«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Мінінфраструктури підготувало законопроект, який регламентує роботу таксі в Україні, – Криклій

За словами міністра, проект враховує всі недоліки законодавства, через які ринок пасажирських перевезень не має належного контролю

Міністерство інфраструктури України розробило законопроект, який буде спрямовано на легалізацію ринку таксі в країні. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Facebook.

За словами міністра, проект закону враховує всі недоліки законодавства, через які ринок пасажирських перевезень не має належного контролю.

“Зараз в Україні працює багато служб таксі. За останніми підрахунками, кількість людей, які здійснюють перевезення пасажирів на таксі, досягає 220 тис., що становить 1,1% від економічно активного населення країни. При цьому зауважу, левова частка перевізників надають послуги незаконно, оскільки не мають ліцензії або не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності. Їхня кількість досягає 98%”, – повідомив Криклій.

Також він зазначив, що щорічний обіг ринку внутрішніх перевезень таксі та легковими автомобілями на замовлення становить близько 40 млрд гривень на рік.

“За весь час існування служб таксі бюджет України недоотримував величезні кошти і продовжує відчувати дефіцит. Новий законопроект повинен виправити цю ситуацію і вивести пасажирські перевезення з тіні”, – підкреслив міністр.

Окрім того, Криклій розповів, що саме передбачає законопроект:

  • прості та прозорі правила виходу на ринок: скасування ліцензії на внутрішнє перевезення пасажирів таксі та легковими автомобілями на замовлення та заміна на повідомлення про початок такої діяльності;
  • забезпечення безпеки руху та відповідальності перевізників перед пасажирами;
  • можливість ведення діяльності у сфері пасажирських перевезень на підставі патенту, який можна придбати на один місяць або рік;
  • забезпечення податкових надходжень і зборів від такої діяльності (оцінюється близько 800 млн грн на рік);
  • для пасажирів – обов’язкове страхування, підвищення якості послуг та підвищення безпеки;
  • створення сприятливих умов для чесної і прозорої конкуренції.

Своєю чергою Криклій переконаний, що після ухвалення законопроекту якість обслуговування і безпеки українського таксі підніметься на новий рівень.

Джерело: 112.ua

Все буде Україна