«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Міністр закордонних справ Чехії прибув до України: стала відома мета візиту

Томаш Петршичек прилетів в Україну і збирається провести низку зустрічей з керівництвом країни

У понеділок, 28 січня, міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек прибув до України, про що повідомив на своїй сторінці в Twitter.

Метою приїзду керівника МЗС Чехії було підтримати українських партнерів у проведенні реформ. Петршичек заявив, що влада Чехії підтримує територіальну цілісність і суверенітет України.

Також чеських міністр заявив про свій намір відвідати Донбас, щоб особисто оцінити наслідки російської окупації і наслідки блокади Азовського моря. Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу".

"Я з нетерпінням чекаю відвідування міста і порту Маріуполь та лінії зіткнення. Мій намір полягає в тому, щоб отримати безпосереднє уявлення про життя населення в східній Україні, а також наслідки фактичної блокади Азовського моря і порту Маріуполь", – сказав Петршичек.

На схід керівник зовнішньополітичного відомства Чехії вирушить у вівторок в супроводі українського колеги Павла Клімкіна.

Нагадаємо, нещодавнов МЗС України відповіли на заяви екс-президента Чехії про провокування Путіна. Посол України в Празі Євген Перебийніс прокоментував слова Вацлава Клауса, який заявив, що західні політичні еліти, в тому числі і з Чеської Республіки, спонукають Україну провокувати Росію. Пише - Сьогодні

Все буде Україна