«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Мітинг у Хабаровську зібрав 100 тисяч осіб інші міста підтримують протестувальників. Влада як може приховує інформацію про повстання

Провінційне місто на Далекому сході стало центром уваги міжнародних ЗМІ. 600 тисячний Хабаровськ повстав проти Путіна.18 липня близько 100 тисяч хабаровчан вийшли на мітинг, це кожен шостий житель, - настільки великої підтримки не було під час жодного мітингу в Росії. Окрім Хабаровська 18 липня пройшли протестні акції і по багатьох інших містах регіону.

Протести в Хабаровську

Основна випога протестувальників - справедливий суд над губернатором Хабаровська Фургалом, якого звинувачують у замовленні вбивств опонентів у 2004-2005 роках.

Протести в Хабаровську

Що робить Кремль

Передусім Кремль намагається стримати інформаційну хвилю: в ЗМІ та інтернеті, викривляє інформацію про мітингувальників, наголошуючи що мітинги малочисельні та проплачені. В соцмережах видаляють відео з мітингів та пости щодо збору на протестні акції. До роботи по дезінформації підключають також ресурси Яндекс.

В самому Хабаровську влада повідомила про спалах коронавірусу, потім про замінування площі, проте це не стримало мітингувальників.

Окрім того, Кремль стягує військову техніку на Далекий схід. Що примітно, відправляються саме підрозділи з чеченців, які повністю віддані Кадирову, оскільки сибіряки, московити та петербуржці можуть приєднатися до протестів. Чеченці не тільки віддані Кадирову, а й бояться розправи із сім'ями: під час Жругої Чеченської війни підкуплений Кадиров та прибічники почали братовбивчу міжусобицю, кожен, хто виступав проти Кадирова мав бути страчений разом із сім'єю.

Протести в Хабаровську - це яскравий факт відсутності підримки Путіна та його режиму серед населення. Про які 70% підтримки може йти річ, коли 20% міста вийшло на протестні акції попри тиск з боку влади та можливі переслідування. 20% - це величезна цифра, це більше співвідношення як підтримка Майдану киянами. Тому охрім політичної розправи ми бачимо яскравий приклад підробки народного волевиявлення, яке відбулося менше місяця тому.

Все буде Україна