«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Московське патріаршество буде скасоване та передане Україні": Невзоров шокував неочікуваною заявою

Московські попи точно не очікують такого повороту подій

"Московське патріаршество" буде скасовано як таке, якщо представники Російської православної церкви продовжуватимуть хамити Варфоломію.

Про це заявив російський журналіст і публіцист Олександр Невзоров.

Так, Невзоров відзначив, що відразу ж після того, як вже стало відомо, що Вселенський патріарх все ж надасть українській церкві Томос, представники РПЦ всіляко критикувати Варфоломія, називаючи "бандитом у рясі" й "розкольником".

У свою чергу Вселенський патріарх доволі тривалий час лише спостерігав за такими діями московський попів, проте нещодавно вже у йому урвався терпець. Зокерма, Невзоров відзначає, що Варфоломій таємно попросив передати РПЦ "вісточку" у якій пригрозив скасуванням російської церкви як такої та передачі її "активів" до відання іншій, зокрема можливо й української.

"Але патріарх Константинопольський, він так сухо подивився всі зведення, поцікавився, що про нього нині говорять у Росії, зокрема всякі церковні діячі та предстоятелі, і дуже сухо попросив передати, що якщо вони хамитимуть далі, то московське патріаршество буде скасовано як таке. І, ймовірно, парафії буде передано якій-небудь серйозній помісній церкві в управління, можливо, тій самій українській", – сказав Невзоров.

Джерело

Все буде Україна