«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

На межі: пульс Сенцова впав до 40 ударів на хвилину

Українець відмовляється від госпіталізації до лікарні

Український режисер, політв'язень Кремля Олег Сенцов, ув'язнений у колонії міста Лабитнангі в Росії, перебуває у поганому стані. Зокрема, у нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину.

Про це повідомив адвокат Дмитро Дінзе після відвідин Сенцова.

Він зазначив, що в Олега погано з серцем, і його два рази намагалися вмовити виїхати у лікарню. Йому також стало зле через те, що в Лабитнангі стало дуже тепло, а в нього нині погана переносимість спеки. Олег відчуває слабкість в усьому тілі.На питання про те, чи є можливість, що Сенцов припинить голодування, адвокат відповів, що припиняти голодування політв'язень не планує.

Сенцов також зазначає, що проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскількі "завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться, і ймовірніше за все, може лише нашкодити йому".

Він також проти переведення його у лікарню деінде, "оскільки просто не витримає етапування і може померти".

Разом з тим варто відзначити, що відомий лікар-реаніматолог Віктор Васильєв розповів, що український політв'язень Олег Сенцов через тривале голодування наближається до критичного стану, коли вже не можна буде вивести його на нормальний рівень життя.

Так, він розповів, що організм Сенцова чекають абсолютно невідворотні зміни у разі продовження голодування. Так, він зазначив, що коли органзім режисер почне використовувати білки, після чого буде достатньо кількох днів для того щоб негативні зміни стали незворотніми.

"Якщо говорити про термінальний період такого тривалого голодування, то він, судячи з того, скільки Олег Сенцов голодує, вже недалеко. Організм почне для вироблення енергії застосовувати білки. Це те, з чого наш організм збудований. Цей період – нетривалий. Достатньо кількох днів і тоді вже зміни в організмі можуть стати незворотними, хоча зараз можливість відновлення в Олега є", - заявив Васильєв.

Крім того медик розповів, що існують спеціальні їстівні суміші, які використовуються для важкохворих та післяопераційних піцієнтів. Васильєв зазначає, що ці суміші збалансовані та складаються з речовин, які необхідні організму для нормального функціонуванню.

Він також додав, що у разі насильницького годування людина отримає всі необхідні речовини, але не буде відчуття того, що вона їсть. Під час процесу поглинання їжі через рецептори у роті людина відчуває певне задоволення. А при насильницькому голодуванні цього не відбудеться.

Джерело

Все буде Україна