«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Наче і не було вiйни: Пенсіонерів “ЛДНР” урівняють в правах з тими хто мешкає на “великій землі”

Законопроект, який буде винесено на розгляд Парламенту, знімає багато обмежень у виплаті пенсій жителям окупованих територій і фактично зрівнює в правах і можливостях пенсіонерів, які проживають на тимчасово окупованих територіях, і пенсіонерів, які живуть на “великій землі”.

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який значно спрощує процедури призначення і виплати пенсій громадянам України, які живуть на тимчасово окупованих територіях, інформує Діалог.UA, посилаючись на інформацію, розміщену на порталі Верховної Ради України.

“Під час виїзного засідання Комітету з питань прав людини в Донецькій і Луганській областях центральною темою обговорення була виплата пенсій. Ситуація, коли більше половини пенсіонерів, зареєстрованих на непідконтрольних територія, не можуть отримати чесно зароблену пенсію, ненормальна. А факти численних смертей літніх людей на пунктах пропуску наводять жах і обурюють! Потрібні негайні зміни! Тому разом з колегами я став автором законопроекту 2083-д, який повинен відновити конституційне право укр аїнської громадян на пенсійне забезпечення “, – говорить глава комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупацію і реінтеграції тимчасово окупованих територій Дмитро Лубинець.

Зокрема, розроблений законопроект містить такі революційні нововведення: люди, які проживають на тимчасово окупованих територіях, які не мали можливості сплачувати страхові внески в ПФ України, зможуть докупити собі відсутні роки стажу без застосування санкцій; в разі втрати документів можна буде розрахувати пенсію на підставі даних, що містяться в реєстрі застрахованих осіб; скасують обов’язкову реєстрацію пенсіонерів як тимчасово переміщених осіб заради отримання пенсій; виплату пенсійної заборгованості без терміну давності (зараз цей термін обмежений трьома роками). У підсумку, каже Лубинець, Україна повернеться до практики, яка існує у всіх цивілізованих державах, коли люди, вимушено опинилися в зоні військового конфлікту, не стають ізгоями і зберігають права, які вони мали в мирний час.

Все буде Україна