«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Надія Савченко вже визначилася з високою посадою при Президенті Зеленському

Позафракційний народний депутат Надія Савченко в ефірі телеканала “112 Україна” заявила, що готова за нового президента України Володимира Зеленського очолити одне з міністерств.

“Савченко корисна Зеленському як міністр оборони або міністр закордонних справ”, – підкреслила вона.

Нардеп зазначила, що особисто із Зеленським не спілкувалася.

“У мене були розмови з людьми Зеленського, але з ним самим я не спілкувалася”, – додала Савченко.

За версією слідства, Савченко та глава “Офіцерського корпусу” Володимир Рубан планували “широкомасштабні терористичні атаки” в центрі Києва. Для цього вони нібито домовилися про постачання зброї з колишнім ватажком бойовиків “ДНР” Олександром Захарченком. Обоє фігурантів справи з березня 2018 року перебували під вартою. У серпні Генпрокуратура повідомила про завершення розслідування щодо Савченко й Рубана.

Савченко своєї провини не визнає. “Чи хотіла я підірвати пів-Києва? Як у кожної розсудливої людини, у мене з’являються жартівливі бажання. Я хотіла, але не пів-Києва, а Верховну Раду”, – сказала Савченко виданню “ГОРДОН” у лютому 2019 року.

Адвокат Рубана Валентин Рибін заявляв, що його клієнт був готовий визнати провину, щоб його обміняли на двох українських військових, яких утримують бойовики “ДНР”. За словами Рибіна, після завершення розслідування Рубан визнавати провину наміру не має.

Строк тримання під вартою Савченко й Рубана закінчився в ніч на 16 квітня. Засідання суду щодо продовження їм запобіжного заходу почалося 13 квітня, його відклали до 15 квітня через відсутність адвокатів. Опівночі з 15-го на 16 квітня Броварський міськрайонний суд Київської області звільнив з-під варти Савченко й Рубана.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що звільнення Савченко й Рубана стало можливим через брак суддів, небажання окремих із них виконувати свою роботу й використання захистом обвинувачених дозволених законом маніпуляцій “із безкінечними змінами адвокатів”.

112 Україна

Все буде Україна