«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Намічається великий "торг"? Ердоган запросив Зеленського і Путіна до Туреччини, щоби залагодити розбіжності

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запросив президента Росії Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського до Туреччини, щоби залагодити розбіжності між цими країнами. Про це заявив представник президента Туреччини Ібрагім Калин, передає газета Sabah, передають Патріоти України.

За його словами, "Туреччина готова виступити в будь-якій ролі для зниження напруженості між РФ та Україною". "Президент Ердоган проводить переговори як з президентом РФ Володимиром Путіним, так і з президентом України Володимиром Зеленським. Насправді, він навіть запросив їх обох приїхати до Туреччини, якщо вони хочуть зустрітися і розібратися в своїх проблемах і розбіжностях", – сказав Калин.

Представник президента Туреччини додав, що Ердоган в найближчі кілька тижнів відправиться в Україну для переговорів із Зеленським. 19 січня держсекретар США Ентоні Блінкен відвідає Україну. У Києві він зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

"Ми хочемо миру": Блінкен зробив заяву перед візитом в УкраїнуПісля цього Блінкен відправиться до Берліна, де пройде його зустріч з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок. Далі відбудеться бесіда держсекретаря США з трансатлантичним чотирикутником, в якому беруть участь США, Велика Британія, Франція й Німеччина.

У заяві Держдепартаменту йдеться, що обговорення будуть частково зосереджені на готовності союзників накласти на Росію "величезні наслідки і серйозні економічні витрати". На п'ятницю, 21 січня, запланована зустріч Блінкена з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Женеві.

Все буде Україна