«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Нацбанк перерахував ознаки, відомі не кожному: як зрозуміти, що перед вами фальшивка

Купюру треба уважно розглядати
"Головне, що слід пам'ятати - у разі сумнівів у справжності банкнот потрібно не поспішаючи перевірити кілька захисних елементів. У переважній більшості підроблені банкноти гривні виготовляються з використанням копіювальної або комп'ютерної техніки, зокрема струменевих і лазерних принтерів. І якщо просто уважно розглянути банкноту, можна відразу відрізнити підробку від справжньої банкноти", - зазначили в НБУ.

До того ж, у відомстві уточнюють, що первинний засіб перевірки банкнот на справжність – це водяний знак – зображення, яку видно при розгляданні банкноти проти світла: багатоколірний водяний знак - зображення портрета, що повторює портрет, надрукований на лицьовому боці банкноти, а також світлий елемент водяного знака - зображення цифрового позначення номіналу або графічного знака гривні.

Є й інші захисні елементи купюр: занурену в товщу паперу захисна стрічка, на якій розміщуються позитивні і негативні тексти і мікротекст рельєфні зображення на поверхні банкнот, може бути визначена пальцями рук на дотик. Дані зображення забезпечуються спеціальним видом друку, при якому фарба на папері лягає опуклим шаром і легко визначається при дотику; приховане зображення - зображення цифрового позначення номіналу, що стає видимим при розгляданні банкноти під гострим кутом до джерела світла.

Джерело

Все буде Україна