«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Названо найнебезпечніше морозиво в Україні!

Морозиво – один з найбільш небезпечних літніх десертів. Зіпсоване або повторно заморожене ласощі може викликати серйозне харчове отруєння.

Про це попередила в ефірі ObozTV мікології і бактеріолог Оксана Вольська. Зокрема, вона застерегла від покупки так званого “м’якого” морозива, яке готується прямо на місці в спеціальних апаратах – фризерах.

“Хочу попередити і попросити всіх батьків. Ні в якому разі не купуйте дітям фрізерное морозиво. Те, що заливається водою або молоком і порошком, готується на місці. В теплу пору року – ні в якому разі”, – підкреслила Вольська.

За її словами, влітку купувати морозиво варто тільки з холодильних камер в магазині. Однак і в цьому випадку потрібно попередньо переконатися, що його не заморожували повторно.

“Морозиво тільки в магазині, і тільки якщо ви бачите, що там дотримані терміни зберігання, що воно не підтале. Якщо морозиво деформовано – значить, воно вже розтануло і потім його заморозили вдруге”, – розповіла вона.

Як пояснила науковий фахівець, мікроби чудово переживають заморозку і під час танення в такому морозиві може розвинутися бактеріальна інфекція.

Крім морозива, вона закликала утриматися влітку від покупних виробів з кремом – тістечок, тортів, десертів.

“Хочете зробити своїй дитині подарунок – тортик або десерт – Ви можете це зробити вдома. На чистій кухні, з хороших продуктів. І дитина буде задоволений, і ви будете знати, що ваша сім’я в безпеці”, – порадила бактеріолог.

Якщо харчове отруєння все ж сталося, Вольська рекомендує невідкладно звернутися до лікаря, а також написати скаргу і пред’явити претензію продавцеві. Адже цілком імовірно, що ваше отруєння – не поодинокий випадок.

“Симптоми гострого кишкового отруєння проявляються в період від 8 до 12 годин. Але може і через 4 години. Це залежить від того, яку дозу бактерій або токсинів ви з’їли”, – уточнила вона.

Джерело

 
Все буде Україна