«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Не Польщею єдиною: українським заробітчанам запропонували щось цікавіше

Досить добре володіти англійською, мати диплом про вищу освіту, досвід роботи на аналогічній посаді

Перед українцями, охочими виїхати за кордон на заробітки, відкрилися привабливі перспективи. Якщо раніше в більшості своїй доводилося задовольнятися Польщею й Угорщиною, з якими взаєморозуміння останнім часом не заладилося, а ставлення до українців різко погіршилося, то тепер заробітчанами зацікавилися в центральній Європі, Новій Зеландії і навіть в Сінгапурі.

На закордонних форумах роботодавці відзначають, що українці працьовиті, неконфліктні і близькі європейцям за ментальністю. Про це пише портал Рoliteka. Українцям тепер не обов'язково задовольнятися ближнім зарубіжжям На сайтах вакансій і в кадрових агентствах українців запрошують на роботу в Данію, Бельгію, Швецію і навіть Францію, які раніше не входили в список країн, що полювали на наших працівників. Більше того, французи підняли ставку: є вакансії, де оплата праці однакова як для іноземця, так і для резидента. На одному з французьких форумів навіть зробили опитування:

«Які є скарги на українських працівників?» І у відповідях в основному були тільки позитивні відгуки. Пишуть, що працюють акуратно, неконфліктні, завжди виконують свої обіцянки, на відміну від мігрантів з Африки та Азії. В одному з агентств з працевлаштування за кордоном повідомили, що у Франції з радістю приймуть працівників з України, але для цього необхідний хоча б мінімальний рівень французької мови. «Якщо трохи підтягнути мову до розмовної, то можна піти працювати покоївкою. Врахуйте: така робота не передбачає масовий набір - беруть пару співробітників в міні-готель або кафе.

Ставка - € 540 на місяць плюс чайові (це ще € 200-300). Скоро відкриється набір на ферму - це фізична робота, але платять € 9,7 в годину, як французам», - розповіли в агентстві. Якщо з іноземною мовою проблеми, то в Чехії на це не звертають уваги. До того ж це може бути хорошим варіантом для подружніх пар: роботодавець пропонує чоловікові і дружині працювати на одному підприємстві і навіть виділяє окрему кімнату для проживання. Для оформлення потрібні лише закордонний паспорт і ідентифікаційний код. «Зараз є набір співробітників в Чехію на упаковку продуктів напівфабрикатів: дитяче харчування, соуси. Восьмигодинний робочий день п'ять днів на тиждень - це стандарт.

При такому графіку зарплата - € 550-600. Понаднормові оплачуються додатково, і сума може дійти до € 900 на місяць», - повідомляють в агнентстве. Є пропозиції з Хорватії, яка раніше не звертала уваги на українців. Щоправда, там потрібні тільки фахівці з укладання плитки.

За кордоном до фахівців, яким складно знайти заміну, ставляться краще, ніж до різноробочих. Якщо це зварювальник з високою категорією і нового чекати три місяці, то роботодавець зробить все, щоб такий співробітник залишився. Ще один плюс: зараз Канада спростила для фахівців виїзд. Приймають українців на роботу і Арабські Емірати. Вакансії в готельній сфері: хостес, працівник на ресепшен, фітнес-інструктор при готелі, але тільки зі знанням англійської.

Є й інші екзотичні напрямки. Українських викладачів англійської мови шукають в Китаї (зарплата - від $1500, плюс проживання). А в Сінгапурі потребують менеджерів по роботі з клієнтами та з продажу, кухарів і барменів. Досить добре володіти англійською, мати диплом про вищу освіту, досвід роботи на аналогічній посаді. При цьому кандидат не повинен бути одруженим.

Втім, робота в Сінгапурі для вихідців з України передбачає вікові рамки - 21-30 років. Крім того, різноробочі потрібні в Бельгію, Ізраїль, Нідерланди. Варіантів досить багато.

За матеріалами

Все буде Україна