«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"НЕПРАВИЛЬНІ У ВАС РОЗРАХУНКИ". ЛУКАШЕНКО ВЛАШТУВАВ ПУБЛІЧНУ СУПЕРЕЧКУ З ПУТІНИМ ЧЕРЕЗ ГАЗ

Він заявив, що у Німеччини кращі умови, ніж у союзної Білорусі.

Під час засідання Вищої Євразійської економічної ради у Санкт-Петербурзі президент Білорусі Олександр Лукашенко 

Російська армія взяла на озброєння лазерні комплекси, якими Путін "лякав світ"
заявив Путіну, що умови щодо постачання газу його країні гірші, ніж у Німеччини, хоча Росія для Білорусі - основний економічний партнер.

Путін заявив, що члени Євразійського союзу, зокрема Білорусь, мають великі привілеї порівняно з іншими країнами, зокрема, це стосується й ціни на газ, яка для Німеччини, наприклад, складає 250 доларів за тисячу кубометрів, а в Білорусі - 129 доларів.
"Але наш головний партнер, на жаль чи на щастя, не ФРН, а Російська Федерація, а наші головні не тільки партнери, а й конкуренти - це росіяни. І нам треба, щоб були рівні умови передусім у нашої братської Росії і Білорусі", - сказав Лукашенко.

Після цього Путін знову почав розповідати про переваги партнерів РФ і заявив, що якби не було цих переваг у Білорусі, то ціна на газ була б не 129 доларів, а 200. 

"Неправильні у вас розрахунки. Ми маємо гірші умови, ніж Німеччина. Наче воювали проти Німеччини разом, а наші люди, які ще не померли після війни, мають таку ситуацію. Вони 200 мають доларів, а ми 130 тому, що туди ще три тисячі кілометрів качати треба", - продовжив суперечку Лукашенко.

Президент РФ запропонував продовжити дискусію у закритому режимі.

Раніше у Білорусі прокоментували ситуацію навколо агресії Росії у Керченській протоці, заявивши, що Лукашенко попереджав про можливість загострення між Україною та РФ. 

Джерело

Все буде Україна