«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

НІХТО БІЛЬШЕ НЕ ДАСТЬ "ЄВРОБЛЯХЕРАМ" РОБИТИ НЕПОДОБСТВА – ПОРОШЕНКО

Президент заявив, що час перекриття вулиць залишається в минулому.

Верховна Рада ухвалила закон, котрий дозволяє власникам автомобілів на європейських номерах офіційно оформити їх без притягнення до відповідальності за попередні порушення податкового та митного законодавства. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

Як повідомляє прес-служба глави держави, він особливо акцентував увагу на тому, що вимоги та поведінка власників "євроблях" є несправедливими відносно чесних платників податків. "Зараз запущена програма про надання дозволу на пільгове розмитнення так званих "євроблях". Ніхто не дасть більше перекривати вулиці, або робити неподобства. Чому людина, пенсіонер, купуючи хліб чи ліки, податки платить, а їм дано можливість податки не платити? Це руйнація держави і ніхто на це не піде", - наголосив Порошенко.

На західному кордоні неспокійно. Вже третю добу протестують так звані «євробляхери». Рух через 7 пунктів пропуску на державному кордоні залишається ускладненим. Нам вдалося поспілкуватися з українцями, які стали фактично заручниками цієї ситуації.

Президент зазначив, що кошти від розмитнення машин будуть спрямовані на підтримку незахищених верств населення, а саме українських пенсіонерів. "Куди підуть ці гроші? В Пенсійний фонд. Для чого? Компенсувати дефіцит і мати можливість забезпечити індексацію пенсій тим, хто отримує пенсію на рівні мінімальної. Скільки? Скільки зберемо", - пояснив глава держави. "Вважайте, що кожен, хто розмитнює машину, підтримує пенсіонера. Ці кошти напряму будуть через спеціальний фонд йти до Пенсійного фонду", - додав він.

Як повідомлялося, 28 листопада вже Західний кордон повністю розблокований від "євробляхерів" - ДПСУ
всі пункти пропуску на ділянці західного кордону України, які кілька днів блокували водії автомобілів на єврономерах, працюють у штатному режимі. "Євробляхери" три доби блокували пункти пропуску до Польщі, Угорщини та Словаччини і в такий спосіб домагалися скасування нового закону, за яким треба розмитнити машини або ж залишати на кордоні при в'їзді в Україну повну вартість мита як заставу. Своєю чергою Польща пригрозила санкціями "євробляхерам", які блокували кордон, через те, що вони відмовились пропустити кількох польських дипломатів.

 

Джерело

Все буде Україна