«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Новий прокурор-міліонер Києва має майно в Росії, а його дружина Російське громадянство

Влада чим далі все більше "радує" новими призначеннями. Як правило, це колишні заступники, радники, помічники, які непогано себе відчували при владі Януковича.

Не стало виключенням і призначення нового очільника Київської прокуратури. Донедавна внештатний радник керівника Офісу президента Андрія Єрмака Кіпер Олег Олександрович отримав нове призначення – посаду прокурора м.Києва.

Це ще один державний діяч, в якого дружина підприємець. Кілька квартир, дорогі авто, земельні ділянки… ну і майно в Росії (щоправда з 2002 року). Що цікаво, дружина Кіпера О.О. має російське громадянство. Якось не сильно патріотично виглядає на фоні останніх подій із Росією, навряд на посади такого високого рівня слід призначати людей, близькими родичами яких є громадяни Росії. До прикладу, на підставі наявності російського громадянства у дружини заступника Голови Служби зовнішньої розвідки Семочку закидають державну зраду.

Кіпер ОлегКіпер Олег

повна декларація

Коротко про Кіпера О.О.
Народився Олег Олександрович 1 травня 1980 с. Тимкове Кодимського району Одеської області. Має вищу юридичну освіту. У 2002 році закінчив Одеську національну юридичну академію.

Кіпер був нагороджений нагрудним знаком "Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури" III і II ступенів.

Він почав працювати в органах прокуратури ще до закінчення університету - в 2001 році.

Олег Кіпер був старшим прокурором відділу нагляду за додержанням законів про боротьбу з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом в Управлінні нагляду за дотриманням законів органами податкової міліції Головного управління нагляду в кримінальному провадженні Генпрокуратури України за часів екс-президента Віктора Януковича.

Варто відзначити, що Кіпер в 2014 році потрапив під люстрацію. Він був звільнений 24 жовтня 2014 року. У вересні 2019 років через суд Кіперу вдалося відновитися на посаді і домогтися виплатити йому заробітну плату за час "вимушеного прогулу" - 805 000 гривен.

Суд зобов'язав Генпрокуратуру виключити його з реєстру люстрованіх осіб Міністерства юстиції.

Після Революції гідності Кіпер займався адвокатською діяльністю і балотувався до Одеської міської ради в 2015 році, проте безуспішно.

До призначення Олег Кіпер був заступником прокурора міста Києва.

Декларація

Згідно з декларацією, за станом на 31 травня 2020 року, сім'я кіпер має 6 квартир, загальною площею 564,4 кв. м., 4 паркомісця і котедж для сімейного відпочинку, площею 162,2 кв. м. в Івано-Франківській області.

Також Кіпер задекларував 5 дорогих наручних годинників, марок Rolex, Van Cleef & Arpels, Patek Philippe і Audemars Piguet.

Сім'я кіпер їздить на RANGE ROVER SPORT 2017 за 700 000 грн., TOYOTA RAV4 2017 за 978 910 грн, TOYOTA CAMRY 2018 за 991 987 грн., А також ВАЗ 2115 2005

року.

Відзначимо, що дружина Кіпера володіє криптовалюта - має 1575 етереумов, вартістю майже 5 млн. І 2 млн Ріплі, вартістю 9,2 млн.

За минулий рік Олег Кіпер отримав доходів в 974 347 грн.

На банківських рахунках новий прокурор Києва має 8 700 000 гривен, 10 000 доларів, 18 403 євро.

Як бачимо, нічого дивного: небідний чиновник у бідній країні. Що цікаво, посаду він відсудив у 2019 році, коли, теоретично Андрій Єрмак міг мати вплив на суд, звичайно, це дуже теоретично

Все буде Україна