«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Новий Великий розкол: парафіянам РПЦ заборонили молитися на Афоні

Віряни російської православної церкви не зможуть молитися і причащатися в храмах на горі Афон у Греції через розрив відносин між Московським і Константинопольським патріархатами.

“Афон є канонічною територією Константинопольського патріархату з усіма наслідками, що випливають звідси”, – повідомив Олександр Волков, прес-секретар Патріарха Московського Кирила.

“Відтепер і надалі до зміни позиції Константинополя і, відповідно, перегляду своєї позиції Російською Церквою, віряни нашої церкви не зможуть брати участь у богослужіннях, причащатися, молитися в храмах Константинопольського патріархату, брати участь в інших таїнствах”, – сказав священик.

Це сталося внаслідок розриву відносин між Московським і Константинопольським патріархатом, про який Синод РПЦ заявив 15 жовтня. Волков додав, що не став би називати те, що трапилося новим Великим розколом.

“Ми з глибоким болем констатуємо, що Константинопольський патріархат зробив ті кроки, які змусили Російську православну церкву сьогодні припинити євхаристійне спілкування з Константинополем. Продовження спілкування неможливе відтепер і надалі до відмови Константинопольського патріархату від ухвалених ним антиканонічних рішень”, – сказав він.

Джерело

Все буде Україна