«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Олексій Арестович : Як. Перестати. Сміятися. СБУ оголосила Цемаха в розшук….

На своїй сторінці в Фейсбук Олексій Арестович написав допис. Публікуємо мовою оригіналу. Орфографію та синтаксис збережено :

Головного свідка у справі про збиття малайзійського боїнга рейсу MH17 Володимира Цемаха в Україні оголосили у розшук. Його підозрюють в участі в терористичній групі і здійсненні теракту, що призвів до загибелі людей.

Відповідна інформація розміщена на сайті Міністерства внутрішніх справ. Так, прізвище Цемаха значиться у списку розшукуваних осіб відомства

На сайті МВС зазначається, що в розшук Цемаха подала Служба безпеки України, а запобіжний захід щодо нього українська сторона не застосовувала.

Що відомо про Володимира Цемаха?

Він – головний свідок, а тепер ще й підозрюваний у справі про збиття у 2014 році в небі над Донбасом малайзійського Boeing-777 рейсу MH17. З 2014 року Цемах командував окремою ротою протиповітряної оборони Сніжного.

Втім він був включений Росією до списку на обмін полоненими, що відбувся на початку вересня 2019 року. Аби не зірвати обмін та повернути додому 35 українців, українська влада погодилася на видачу Цемаха.

Все буде Україна