«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Олексій Голобуцький - Генсек НАТО "відвертою" заявою поставив в глухий кут Кремль - Путіну нічим відповісти..

Захід остаточно перестав "церемонитися" з Москвою.  23 березня генсек НАТО Йенс Столтенберг в інтерв'ю німецькому виданню DW дозволив собі різке висловлювання про Росію.

 Про це на своєму каналі в Telegram написав відомий український політтехнолог Олексій Голобуцький.

ImageГенсек НАТО був досить "відвертий і не дипломатичний".  Він повідомив, що на агресивну поведінку Росії Альянс відповів "найбільшим з часів закінчення холодної війни зміцненням колективної оборони".  З його слів, відправною точкою стало вторгнення РФ в Україні, окупація Криму та Донбасу.

 Столтенберг підкреслив, що НАТО і далі має намір розширюватися для стримування Росії, в тому числі, зміцнюючи зв'язки з Україною і Грузією.

 "Я думаю, це дуже чітке послання, зрозуміле будь-якому потенційному супротивникові НАТО", - підкреслив генсек НАТО.

 Голобуцький звернув увагу на досить невпевнену реакцію російської пропаганди на слова Столтенберга.  У Кремлі з цього приводу взагалі поки мовчать.

 Хоча, можливо, відповіді і не буде, вважає експерт.

 "На значно більш помірні і" локальні "висловлювання з боку Байдена Путін всього лише побажав йому здоров'я і довго розводився про бажання вести безпосередній діалог. Так що є вірогідність, що відповіддю на слова Столтенберга буде навіть не ігнорування, а аналогічні слова про прагнення дружби,  відкритого діалогу тощо. Ну і якщо об'єктивно, а що саме Росія може продемонструвати НАТО з усіма ресурсами Альянсу? "  - написав Голобуцький.

За матеріалами dialog.ua

 

Все буде Україна