«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Олексій Гончаренко: Як Зеленський приписав собі не свою перемогу.. Тому чи виграш це – Думай-те

На своїй сторінці в Фейсбук Олексій Гончаренко написав допис.

Як Зеленський приписав собі не свою перемогу

Сьогодні з’явилась чудова новина про те, що Газпром повернув Україні борг у 3 млрд долларів. Звісно ж, Зеленський представив це як своє велике досягнення.

Хочу дещо нагадати: позов проти Газпрому був поданий при Порошенко, позов заснований на директивах Порошенка і цей позов підтримувався у всьому попередньою владою.

А тепер питання, чи зможе нинішня влада довести до перемоги інші позови проти Росії. Ніхто не говорить відкрито, але ходять чутки і російська влада розказує, що Україна завідомо відмовляється від значної суми позову проти Москви. Тому чи виграш це – Думай-те

Нагадаємо

Російська компанія “Газпром” виплатила “Нафтогазу України” $2,9 млрд боргу, який виник на підставі рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це повідомляє РБК.

“З метою виконання домовленостей, досягнутих в Мінську 20 грудня, “Газпром” здійснив виплату $2,9 млрд згідно з рішенням Арбітражного інституту торгово-промислової палати Стокгольма, в термін, передбачений протоколом від 20 грудня”, – повідомив представник “Газпрому”.

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз України” 4 листопада скерував у Стокгольмський арбітраж заяву про захист та зустрічні позовні вимоги у відповідь на позов “Газпрому”.

Згодом стало відомо, що “Нафтогаз” виграв апеляцію у першій скарзі “Газпрому” на рішення Стокгольмського арбітражу.

Раніше помічник президента України Андрій Єрмак заявив, що російська компанія “Газпром” погодилася виплатити Україні борг сумою у три мільярди доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу. 

Також, президент Російської Федерації Володимир Путін визнав заборгованість “Газпрому” перед “Нафтогазом” у розмірі 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

За матеріалами сторінки в Фейсбук Олексія Гончаренка

Все буде Україна