«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

​Основна місія ляже на Польщу та Литву: Поки в Москві мріють стерти Сувальський коридор, в НАТО планують нейтралізацію Калінінградської області

Країни Заходу можуть розробити окремий план щодо російського Калінінграда в разі збройного конфлікту НАТО з Росією. Інформацію розкрила аналітик Лексінгтонського інституту, США, Сара Уайт для американського видання 19fortyfive, зазначають Патріоти України.

У публікації наголошується, що російський напівексклав, що межує з Польщею і Литвою, може доставити «багато головного болю» Північноатлантичному альянсу. Регіон має особливе значення, адже прекрасно озброєний, зокрема, високоточним оперативно-тактичним ракетним комплексом «Іскандер-М» і винищувачами з крилатими ракетами. Також Калінінградська область є місцем базування значного російського ВМФ, і цю загрозу необхідно нівелювати, підкреслює оглядач.

Згідно з виданням, завдання із нейтралізації регіону в разі війни можна покласти на сусідів-членів НАТО – Польщу і Литву, що, втім, зробити буде непросто. Тому європейським державам необхідно терміново посилити протиповітряну оборону і озброєння, Розмістивши на своїй території комплекси, здатні боротися із російською зброєю. Оглядачка впевнена, що ефективним стало б придбання американських зенітних комплексів (ЗРК) Patriot, танків M1 Abrams і літаків п'ятого покоління F-35 Lightning II.

Авторка матеріалу додала, що Литва не може собі дозволити настільки дороге озброєння, проте поставити системи протиракетної оборони їй необхідно.

Все буде Україна