«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Памятаєте ми Крисіна знайшли в дитячому відділені Центру Серця?

Пам’ятаєте ми Крисіна знайшли в дитячому відділені Центру Серця? Прямо в палаті з ним сидів чоловік завідувачки дитячого відділення.

Так от. Ніхто за це не поніс відповідальнсть.Усі продовжують працювати.

Керівник інституту серця Борис Тодуров не звільнив і навіть не виніс догану завідувачці дитячого відділення Ірині Аксьоновій, яка переховувала у кліниці обвинуваченого у вбивстві та рейдерському захопленні “головного тітушку” Юрія Крисіна.

Про це заявила виконувач обов’язків міністра здоров’я України Уляна Супрун в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Кожен медичний заклад, який є автономним, не залежить від МОЗ або від міської влади. Головний лікар вирішує такі питання. В Інституті Серця це Борис Тодуров. Він вирішив нічого не робити, хоча ми написали листи обурення і надали інструкції, як можна діяти. Ви, журналісти, про це писали, активісти звертали на це увагу. Деякі активісти навіть приходили на місце і показували своє обурення. Але головний лікар зараз вирішує, хто у нього працює або не працює”, – наголосила вона.

За словами Супрун, нині проблему допомогло б вирішити, якби хтось подав до суду проти лікаря.

“Але повинна бути людина, яка може подати до суду. Я думаю, що це все зміниться, коли буде професійне ліцензування лікарів. Передбачається механізм: коли є скарга на лікаря, її повинна розглядати ліцензійна комісія. Вона може або дати штраф, або догану, може відправити лікаря на курси. Може тимчасово чи назовсім скасувати дію ліцензії, і тоді лікар не зможе працювати. Це повинен бути незалежний спосіб оцінки, щоб не тільки головний лікар міг звільнити людину з роботи або дати догану. Коли є скарга проти лікаря, її має розглянути незалежний орган”, – пояснила очільниця МОЗу.

Також Супрун додала, що концепція вже пройшла громадське обговорення, і після внесення правок до останнього варіанту, буде подана до Кабміну, а коли уряд її ухвалить, то одразу буде розроблено і подано законопроект до Верховної Ради.

Джерело

Все буде Україна