«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ПАРАФІЯ НАЙБІЛЬШОГО ХРАМУ УПЦ МП НА ЛЬВІВЩИНІ ПРИЄДНАЛАСЯ ДО ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ

На Закарпатті перша парафія приєдналася до Православної церкви України. Епіфаній розповів, скільки парафій має Православна Церква України Парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви (Львівська область) вийшла з УПЦ Московського Патріархату і перейшла до Православної Церкви України.

 

Про таке повідомив настоятель храму, керівник прес-служби Львівської єпархії колишньої УПЦ МП архімандрит Маркіан Каюмов у себе на Facebook.

"22 грудня парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви приєдналася до Помісної автокефальної Православної Церкви України. Це рішення було прийняте на засіданні Парафіяльної ради на чолі з настоятелем храму", – зазначив Маркіан Каюмов.

З таким рішенням парафіян уже привітав митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій Рудюк. "Щиросердечно вітаю православних жовківчан – парафіян храму Св. Первов. Апп. Петра і Павла м. Жовква на чолі з настоятелем о. архимандритом Маркіаном (Каюмовим) з тим, що вони вчинили мужній крок і перейшли в юрисдикцію Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України, змінивши свою приналежність з МП до Єдиної помісної Православної Церкви України", – зазначив митрополит Димитрій у Facebook. Зауважимо, що парафія Жовкви першою на Львівщині перейшла під крило Православної Церкви України.

Джерело

Все буде Україна