«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пенсії по-новому: чого чекати українцям

З 1 липня змінюється такий показник, як прожитковий мінімум, для осіб, які втратили працездатність

Пенсію буде збільшено на 62 грн пенсіонерам, які отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму. Перерахунок пенсій у зв'язку зі зростанням соціальних стандартів з 1 липня торкнеться 700 тисяч пенсіонерів. Про це на брифінгу заявив заступник голови правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін.

"З 1 липня змінюється такий показник, як прожитковий мінімум, для осіб, які втратили працездатність, що тягне за собою перерахунок пенсій", - нагадав він.

Чиновник зазначив, що це проміжний перерахунок, оскільки з 1 жовтня 2017 року мінімальна пенсія встановлена на рівні 1452 грн, що вище прожиткового мінімуму у 1373 грн, навіть після його збільшення на 62 грн.

"Прожитковий мінімум збільшується на 62 грн і перерахунку підлягатимуть пенсії близько 700 тисяч осіб. Це ті люди, які не мали достатнього страхового стажу для призначення пенсії у мінімальному розмірі на рівні 1452 грн станом на жовтень минулого року. Тобто це незначна кількість людей, яким буде у зв'язку з ростом прожиткового мінімуму збільшено розмір пенсії. Ці люди отримують 1373 грн, а будуть отримати 1435 грн", - сказавши він.

Середній розмір пенсії в Україні з початку поточного року зріс на 38 грн і становив явились в місті у 2517,82 грн.

Джерело

Все буде Україна