«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Переносять комарі: українці страждають від страшної інфекції

Наявність інфекції підтвердили лабораторно

Навесні не лише кліщі загрожують небезпечними хворобами. На природі на людей чатують також і комарі. В Україні зафіксовано випадок зараження людей дирофіляріозом, який переносять ці жалючі комахи. Як пише 057.ua. інфікування зафіксували у Харкові. За допомогою до медиків спочатку звернулась жінка зі скаргами на наявність пухлини в області грудної клітини.

В ході хірургічного втручання і лабораторного дообстеження лікарі поставили відповідний діагноз. За місцем проживання хворої провели епідеміологічне розслідування, повідомили в Харківському лабораторному центрі.

Що таке дирофіляриоз

Дирофіляріоз - це паразитарне захворювання, яке передається через укуси комарів. Джерелом зараження комарів зазвичай є інвазовані домашні собаки, а також кішки, рідше дикі тварини. У людини хвороба найчастіше проявляється у вигляді підшкірних вузликів.

Кліщі та хвороба Лайма

На природі слід бути обережними та захищатися від укусів кліщів, які можуть "нагородити" людей низкою небезпечних інфекцій, серед яких бореліоз або хвороба Лайма. Близько 20% цих членистоногих є переносниками цієї недуги.

У США хвороба Лайма стала другою за швидкістю поширення після ВІЛ. Характеризується хвороба переважним ураженням шкіри у вигляді мігруючої еритеми, а також нервової системи, опорно-рухового апарату і серця. На жаль, специфічна профілактика хвороби Лайма в даний час не розроблена. Заходи неспецифічної профілактики аналогічні таким при кліщовому енцефаліті.

Вельми ефективний спосіб попередження зараження — не допускати присмоктування кліщів (використання захисного одягу і відлякуючих засобів).

Джерело

Все буде Україна