«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Платити доведеться кожному, українцям готують новий податок

Уже найближчим часом українська влада може представити законопроект про новий податок

Його хочуть ввести для того, щоб врегулювати проблему використання одноразових пакетів. Народні депутати активно займаються розробкою відповідного законопроекту. У парламенті говорять, що основна суть ініціативи полягає в тому, щоб ввести податок на упаковку.

Депутати впевнені, що таким чином залучать додаткові кошти в бюджет, за які вони сподіваються побудувати сміттєпереробні заводи. У Верховній Раді мають намір стимулювати бізнес переходити на екологічно чисту упаковку. У той же час політики зізнаються, що важелів впливу у них на даний момент практично немає, а обсягу виробництва екологічної упаковки в країні поки недостатньо. Очікується, що введення податку на упаковку буде стимулювати ринок виробництва екологічної упаковки за рахунок бажання бізнесу здешевити виготовлення своєї продукції.

Податок на упаковку передбачає, що в вартість продукції в пластиковій тарі включать витрати на її утилізацію. Виробників таким чином змусять здешевити виробництво, а для цього вони повинні купувати або виробляти екологічну упаковку, яка швидко утилізується. При цьому в майбутньому народні депутати планують збільшувати податок на упаковку, щоб представники бізнесу більш активно переходили на екологічну тару. Нагадаємо, незабаром українці почнуть отримувати “листи щастя” про необхідність заплатити податок на нерухомість. Квитанції українцям почнуть розносити через пару місяців.

Заплатити податок необхідно до кінця серпня. При цьому його сума виросте більш ніж в два рази або на 233%. Така ситуація пов’язана з тим, що податок сплачується за минулий рік і він прив’язаний до мінімальної зарплати. У Податковому кодексі сказано, що в українців є 60 днів на сплату податку. Відлік починається в день отримання квитанції. Згідно з кодексом, платити доведеться тільки за “зайві” квадратні метри. А це від 60 квадратних метрів для квартир і від 120 квадратних метрів для будинків. Якщо є і будинок, і квартира, то податкова пільга становить 180 квадратних метра, а далі також доведеться платити.

За матеріалами

Все буде Україна