«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Плавлені сирки бiльше не кyпую! Гoтую зa цuм неймoвірно лeгким рецептом дома. Спрoбуйте – і ви дiзнаєтеся, яким повинен бути справжній плавлений сир!

Багато хто знає про те, що плавлений сир можна приготувати в домашніх умовах, проте лінь, брак часу або просто небажання провести на кухні пару годин дуже багатьох позбавляє можливості спробувати щось по-справжньому смачне. Звичайно, набагато простіше піти в супермаркет і вибрати плавлений сир на прилавку.

Однак не все так гладко: начебто і дата виготовлення недавня, і запах непоганий, але відкушуєш шматочок – куди там до домашнього сиру! Абсолютно два різні продукти! А який смак, який аромат у сиру, приготованого в домашніх умовах … Не полінуйся – і ви дізнаєтеся, яким повинен бути справжній плавлений сир! Джерело

Домашній плавлений сир

Складові:

0,5 кг сиру

1 ч. л. соди

сіль, спеції, зелень (за смаком)

приготування:

Висип сир і соду в невелику каструльку і постав її на водяну баню.

Розімни сир, щоб не було грудок і щоб він добре перемішався з содою.

Коли сир потроху почне плавитися і ставати однорідним – постійно його помішуй, щоб не пристав до дна каструлі. Тримай сир на вогні до тих пір, поки він не стане зовсім рідким і у від нього не пройде характерний кислий запах.

Коли сир перетвориться в щільну рідину молочного кольору, то, не знімаючи сир з водяної бані, додай в нього сіль, спеції і зелень за смаком.

Потримай на вогні ще хвилин 10, а потім перелий в формочку для застигання і постав в холодильник.

Такий сир зберігається близько 5 днів.

Домашній плавлений сир дійсно варто того, щоб насолодитися його відмінним смаком хоча б раз в житті. Якщо твої друзі цінують здорове харчування – поділися з ними цим рецептом!

Все буде Україна