«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Поліцейські побили і зґвалтували 26-річну дівчину в Кагарлику відомі прізвища та фото виродків

Правоохоронці вилучили протигаз та інші речові докази, підозрюваних затримали

У місті Кагарлик Київської області розформували відділення поліції після того, як двоє його працівників побили і зґвалтували 26-річну дівчину, яку допитували у справі про крадіжку майна, повідомила у понеділок, 25 травня, Національна поліція України.

За повідомленням правоохоронців, у неділю до місцевої лікарні звернулася дівчина 1994 року народження і повідомила про те, що її побили та зґвалтували поліцейські.

«Вказане повідомлення відразу почали відпрацьовувати співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Першочергова перевірка підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень з приводу крадіжок майна», – сказано в повідомленні.

Після інциденту поліцейських звільнили і затримали. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Проти поліцейських, причетних до зґвалтування затриманої, відкрили кримінальне провадження. Справу розслідуватиме Державне бюро розслідувань.

Крім того, голова Національної поліції Ігор Клименко відсторонив від роботи керівництво Кагарлицького відділення поліції. Саме ж відділення він розформував, а усіх його працівників відправив на переатестацію.

Згодом ДБР опублікувало подробиці інциденту.

«За попередньою інформацією, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка - вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу», – сказано в повідомленні ДБР.

Крім того, поліцейські також побили чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи йому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. Внаслідок катувань чоловік отримав переломи ребер та носа.

Як зазначив речник прокуратури Київської області Роман Мазурик, поліцейські катували затриманих з метою вибити у них зізнання «в корисливих злочинах».

Також у ДБР зазначили, що проситимуть суд взяти поліцейських під варту без права внесення застави. Поліцейським інкримінують три статті Кримінального кодексу України: «Зґвалтування», «Катування» і «Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу».

Пізніше на ситуацію різко відреагував начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов. Зокрема, він назвав підозрюваних у зґвалтуванні «виродками» і «покидьками», які не розкрили жодного резонансного злочину і не затримали жодного небезпечного злочинця.

За словами Нєбитова, одного з поліцейських, причетних до зґвалтування, у понеділок звільнили з поліції за порушення службової дисципліни, яке він скоїв напередодні. Другого готували до звільнення через неповну службову відповідність.

У ЗМІ з’явилися імена поліцейських, які зґвалтували жінку. Як повідомляє сайт «Dетектив-Info» з посиланням на свої джерела, затриманими за підозрою у побитті та зґвалтуванні жінки виявилися 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима та 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Кагарлицького ВП Обухівського відділу Микола Кузів.

За даними ЗМІ, капітан поліції Кузів є уродженцем Трускавця на Львівщині, у нього є дружина і двоє синів. У Київську область поліцейський перевівся після служби на Донбасі, куди він подався після початку військового конфлікту. На сторінці Нацполіціі Маріуполя, де він раніше займав посаду, Кузіву присвячений один з матеріалів. У ньому розповідається, що він «мріяв одягти поліцейський кітель ще з дитинства, а в 9 класі він уже твердо вирішив пов'язати своє майбутнє зі служінням Батьківщині».

виродок в пагонах

виродок в пагонах

Микола Кузів фото «Dетектив-Info»

Другий підозрюваний – це 29-ти річний Сергій Сулима – уродженець села Красна Слобідка в Київській області. Він також одружений.

виродок в пагонах

Сергій Сулима фото «Dетектив-Info»

Відомо, що зараз готується повідомлення про підозру затриманим поліцейським за фактами згвалтування (ч.1 ст.152 КК України), тортур (ст.127 КК України) і перевищення службових повноважень, яке супроводжувалося насильством (ч.2 ст.365 КК України).

Кагарлик – районний центр Київської області, у ньому проживає понад 13 тис. мешканців.

І Вже пішли звільнення заднім числом...

Чомусь ДБР та внутрішня безпека не береться за інших працівників поліції, які перебували того дня у відділку, вони не могли не чути криків, ударів та благань про допомогу. Це не поодинокий випадок а система. Керівництво області та Аваков повинні піти у відставку, якщо в них є хоч крапля гідності!

Все буде Україна