«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Помираючій дитині прописали ... боржомі

Надзвичайний випадок стався в Чернівецькій області. Дворічному хлопчику, якого привезли до районної лікарні з блювотою і температурою, прописали мінеральну воду боржомі. Через вісім годин дитина впала в кому, а кілька днів тому померла.

«У смерті дитини можуть бути винні лікарі. Але про це ми зможемо сказати точно лише після низки експертиз, - сказала начальник прес-служби Чернівецької обласної прокуратури Наталія Соколовська.

- Коли дитина померла, його батьки не зверталися в правоохоронні органи. Але люди, які знали про цю ситуацію, почали активно писати про смерть дворічного хлопчика в соцмережах. Кримінальне провадження за статтею "Невиконання медичним працівником своїх обов'язків" ми відкривали по факту ».

Про обставини трагедії «ФАКТАМ» розповіла бабуся Тимурчика Марина Василівна:

«В онука почалася блювота, він став задихатися. Ми його відразу ж повезли в лікарню.

Здали аналізи. Сидимо, чекаємо. Тимурчику було дуже погано. Він хникав, йому хотілося спати. Весь час клав голівку мені на плече. Лікарі сказали, що у онука багато ацетону в крові. Коли я запитала, що нам робити, лікар сказав: потрібно йому дати мінеральної води. І зробив укол но-шпи, щоб зняти спазми. Тимурчик пив боржомі з блюванням. Але у нього, мабуть, все боліло, і він постійно плакав і кликав маму. У палату малюка поклали тільки після того, як ми на цьому наполягли. Проте лікар не поспішав оглядати онука. Нам все говорили: «Потрібен час. Треба почекати".

Потім Тимурчика стало рвати кров'ю. Лише ближче до вечора викликали лікарів з Чернівців. Ті почали переконувати мене, що з онуком все нормально. Він просто спить. Але я ж знаю: коли Тимурчик спить, його можна розбудити. А тут він все ніяк не прокидався.

Вночі лікарі сказали, що онук впав у кому. Терміново повезли його рятувати в обласний центр. Але через два тижні його не стало ". У районній лікарні лікарі не поспішають визнавати свою провину. Навпаки, звинувачують у смерті дитини його бабусю:

«У малюка, мабуть, була висока температура, і бабуся дала йому аспірин, який строго заборонений для таких маленьких дітей. Аспірин викликав синдром Рея - це коли починають лопатися судини і з'являється рясна кровотеча. Такі випадки дуже рідкісні, але вони все-таки бувають ».

Батьки дитини, в свою чергу, впевнені в тому, що вина лікарів у наявності.

«За ті кілька годин, що Тимурчик провів в лікарні, йому не надали ніякої допомоги, лише порадили пити боржомі. Хоча, як ми потім з'ясовували, синові необхідно було як мінімум поставити крапельницю », - сказала мама хлопчика. «Результати експертизи будуть через деякий час, - повідомила прес-секретар Чернівецької обласної прокуратури Наталія Соколовська. - Тільки після цього можна буде робити висновки, хто саме винен у смерті дитини ».

Все буде Україна