«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Понад 43 тисячі порушень швидкісного режиму зафіксовано на дорогах від початку застосування камер TruCam, - Нацполіція

Від початку використання патрульними поліцейськими на дорогах України пристроїв вимірювання швидкості TruCam - засобів для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів, - зафіксовано понад 43 тисячі таких порушень.

Як передає Цензор.НЕТ, про це в Фейсбуці повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"Не зважаючи на відкритість, на сьогодні було зафіксовано вже понад 43 тис. любителів поганяти. Притягли до відповідальності", - написав він.

При цьому А.Білошицький підкреслив, що Патрульна поліція України продовжує діяти за встановленими раніше стандартами: "- Публікується карта з нанесенням ділянок використання (TruCam); - Стоять попереджувальні знаки; - Стоїть службовий автомобіль на синіх проблискових маячках", - написав він.

Читайте також: Завдяки радарам TruCam за місяць виявили більш ніж 16 000 порушень, - поліція

Як повідомлялося, патрульні поліцейські почали використовувати в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення пристрої вимірювання швидкості TruCam 8 жовтня 2018 р.

Тоді А. Білошицький зазначав, що характеристики приладу не передбачають втручання людини в роботу пристрою на місці фіксації порушення. "Прилад містить в собі спеціальну систему шифрування даних ... Інспектор не має доступу і не може видалити будь-які моменти самостійно. Також прилад містить так званий лічильник правопорушень, які були зафіксовані за допомогою цього приладу", - розповів він.

За словами першого заступника начальника департаменту патрульної поліції, контроль за відповідністю кількості зафіксованих правопорушень та притягнутих до відповідальності здійснюватиметься у відділах моніторингу в кожному управління патрульної поліції.

А. Білошицький зазначив, що використання цих приладів є першим кроком у подальшому розвитку системи фото- і відеофіксації правопорушень, а наступними кроками стане впровадження системи автоматичної фіксації порушень.

Упродовж першого тижня поліція використовувала TruCam в пілотному режимі для профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення. 

Все буде Україна